Blæst i Vejle byråd er blevet til storm

Få timer før politikerne i Vejle Byråd skal træffe beslutning om vindmøllerne i Vandel, har den politiske blæst om sagen udviklet sig til en storm.

Onsdag eftermiddag beslutter Vejle Byråd, om der skal opføres 14 store vindmøller i Vandel. Selvom vindmøllerne i Vandel har været diskuteret og planlagt i årevis, er både socialdemokraterne og Venstres byrådsgruppe i Vejle internt uenige om vindmøllerne nu også er en god ide.

- Vi er afklarede i den socialdemokratiske gruppe, men vi er ikke enige, siger socialdemokrat og 1. viceborgmester i Vejle Byråd, Søren Peschardt onsdag formiddag til TV SYD. Han vil ikke sige, hvor han selv står, men efterlyser en klar udmelding fra Venstre.

- Jeg synes det borgmesterbærende parti skal bære et ansvar her. Jeg trænger til en klar udmelding fra Venstre-gruppen, siger Søren Peschardt.  Selv tør han slet ikke gætte på udfaldet af aftenens byrådsmøde.

- Jeg ved det ikke. Jeg ved det simpelthen ikke. Det har været en rodet og følelsesladet proces, siger Søren Peschardt til TV SYD.

Venstres byrådsgruppe er også splittet i sagen om vindmøllerne i Vandel.

- Jeg ved ikke hvad udfaldet bliver, siger Niels Clemmensen(V) til TV SYD. Han fortæller dog at der er store uenigheder internt i Venstres byrådsgruppe, og at flere medlemmer har ændret holdning i spørgsmålet om vindmøllerne.

SF har tidligt onsdag morgen meldt ud, at deres byrådsgruppe stemmer for og ifølge TV SYDs oplysninger stemmer det radikale byrådsmedlem også for, mens byrådets konservative medlem stemmer nej. Det samme gør Liberal Alliance og løsgænger og 2. viceborgmester Holger Gorm Petersen.

- Jeg håber til det sidste, at det bliver et nej, siger Holger Gorm Petersen onsdag til TV SYD. - Det kan simpelthen ikke passe, at alt det engagement og hårde arbejde fra borgernes side har været helt spildt, siger han.

Byrådsmødet finder sted på rådhuset i Vejle onsdag eftermiddag kl. 16.30.