TV der bevæger dig

Budgetforlig med flere ambulancer i Region Syddanmark

Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har onsdag aften indgået forlig om Region Syddanmarks 2018-budget. Politikerne har vurderet, at Region Syddanmarks økonomi er så stabil betyder, at regionen ikke skal ud i en sparerunde på sundhedsområdet til næste år.

00:54

En ekstra ambulance i Varde, en ny ambulancestation i Egtved, ny P-plads ved vejle Sygehus samt flere paramedicinere er nogle af elementerne i budgetforliget. Video: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

En ekstra ambulance i Varde, en ny ambulancestation i Egtved, og flere paramedicinere er nogle af elementerne i budgetforliget. Foto: Region Syddanmark

Bag forliget står Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Alternativet. Foto: Pia Thordsen, TV SYD

1 af 3

Det er et ansvarligt budget, som er med til at sikre, at vi ikke står overfor en sparerunde i det kommende år, og som sikrer ro om driften ude på sygehusene. Det er faktisk det vigtigste for både patienter og medarbejdere.

 Stephanie Lose, formand, Venstre, Region Syddanmark

En ekstra ambulance i Varde, en ny ambulancestation i Egtved, et nyt p-hus ved sygehuset i Vejle, flere fødsler i ”kendt jordemoderordning”, flere paramedicinere og brugerstyrede senge i psykiatrien, så nogle af de dårligste patienter selv kan bestemme, hvornår de har brug for en kort indlæggelse.

Det er blandt nogle af tiltagene i det budgetforlig om regionens 2018-budget, som et bredt flertal i det syddanske regionsråd er enige om. Region Syddanmarks samlede driftsbudget er i 2018 på 25,5 milliarder kroner.

Bag forliget står Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Alternativet. Samlet set står 40 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslisten overvejer fortsat, om de ønsker at tilslutte sig forliget med deres ene mandat.

- Det er et ansvarligt budget, som er med til at sikre, at vi ikke står overfor en sparerunde i det kommende år, og som sikrer ro om driften ude på sygehusene. Det er faktisk det vigtigste for både patienter og medarbejdere, siger regionsrådsformand Stephanie Lose, Venstre, til TV SYD.

 

Mest sete på tvsyd.dk