TV der bevæger dig

Europark opgiver ikke kamp mod Laila og Marianne

Det er næsten umuligt for bilister at få en kontrolafgift annulleret. Det må to kvinder fra Vejle sande – selvom de vandt over Europark i Landsretten.

02:34

Se indslaget om Laila og Mariannes kamp mod Europark. Video: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

Skiltningen her på Reinholdts Plads i Vejle er dømt "ude" af Landsretten. Men Apcoa Parking opgiver ikke og vil have sagen for Højesteret. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

Én parkeringsplads med to regelsæt for parkering. Det er uigennemskueligt ifølge Vestre landsret. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

Laila Johansen og Marianne Agger tog kampen op mod Europark og vandt i Landsretten. Men måske er kampen ikke slut endnu. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

1 af 4

Arrogant, afvisende og ubehageligt. Det er de ord, Laila Johansen og Marianne Agger fra Vejle bruger, når de skal beskrive det to år lange forløb, de har været igennem, efter at de valgte at tage kampen op mod Europark.

For to år siden fik de begge kontrolafgifter for at parkere på parkeringspladsen ved Reinholdts Plads bag banegården i Vejle.

Skiltningen på pladsen er ifølge Laila Johansen og Marianne Agger så forvirrende, at de begge misforstod den og parkerede på de forkerte parkeringspladser.

Fejlen udløste kontrolafgifter på 750 kroner til begge kvinder, selvom de mente, de havde korrekt og gyldig p-billet – men – skulle det efterfølgende vise sig – til nogle andre parkeringspladser, end de forstod på skiltene.

Tog kampen op

De to kvinder valgte at tage kampen op mod Europark, fordi de fandt kontrolafgifterne uretfærdige.

- Jeg synes, jeg har gjort det rigtige. Jeg havde læst skiltene og var overbevist om, at jeg havde trukket en p-billet, for det var det, man skulle, siger Marianne Agger til TV SYD.

Jeg synes, jeg har gjort det rigtige. Jeg havde læst skiltene og var overbevist om, at jeg havde trukket en p-billet, for det var det, man skulle.

Marianne Agger, kvalitetschef, Vejle

Ifølge Laila Johansen oplevede hun parkeringsselskabets opførsel, da hun klagede over kontrolafgiften, som arrogant og afvisende:

- Der var bare ikke nogen tvivl om, at det var i orden, det de gjorde, og vi havde bare at makke ret, siger hun til TV SYD.

Men ifølge Vestre Landsret var kontrolafgifterne ikke i orden.

Landsretten har givet de to kvinder medhold i, at skiltningen er uklar, og at de to kvinder derfor ikke skal betale p-afgift for at holde på pladsen. Laila Johansen og Marianne Agger havde anlagt sagen sammen med en tredje bilist, Klaus Olesen Toft. Han fik også medhold i Landsretten.

Skærpede krav til skiltning

Ifølge Landsretten er der ”skærpede krav til skiltningen” på pladsen. Dels fordi pladsen for udenforstående fremstår som én plads – dels fordi der kan trækkes både p-billet og p-bevis til de to typer parkeringspladser på pladsen i de automater, der var opstillet på pladsen.

Ifølge dommen skal bilister for det første indse, at der er forskel på et p-bevis og en p-billet, og for det andet kan de ikke se tydeligt markeret på pladsen – for eksempel på asfalten – at der gælder forskellige regler for parkering.

Apcoa Parking, som ejer Europark, er ikke enig i Landsrettens dom og vil nu forsøge at få sagen for Højesteret.

 

Læs også De slås om p-pladserne

 

Læs også Ni ud af ti stikker af fra skader, de laver på andres biler

Læs også Se kort: Disse kommuner opkræver betaling for parkering

Læs også I Esbjerg tøver de med at opkræve penge for parkering