Hærvejsvandring med all inclusive

Tidens trend er ferier med all inclusive og det koncept indføres nu også til vandreture på Hærvejen omkring Gudenåens og Skjern Ås udspring ved Tinnet Krat.

Turene kan bookes i den sidste weekend i denne måned og næstsidste weekend i august. Turene går fra Vester Palsgaard Museum nord for Nr. Snede og ender ved den gamle pilgrimskirke i Ø. Nykirke ved Vonge.

- Gode vandresko er stort se det eneste, deltagerne behøver at bekymre sig om, hedder det i en pressemeddelelse. Alt andet er der sørget for: Overnatning er booket, bagagen bliver bragt, maden bliver serveret og de gode Hærvejshistorier bliver fortalt af en lokal guide. Og efter de to dages vanretur bliver deltagerne kørt tilbage til udgangspunktet?

De to dages vandretur er et forsøg, som flere kommuner og turistkontorer står bag.

- Vi tror, at turene rammer lige i tidens ånd. Folk vil meget gerne ud at opleve naturen og historien helt tæt på, men vil måske samtidig gerne slippe for bøvlet med tung bagage og at skulle lede efter overnatning. Om vi så lige har fundet den helt rigtige model, er vi meget spændte på at se, siger Jette Nielsen, turistchef i Ikast-Brande.

Projektleder Gunhild Øeby fra Hedensted Kommune er heller ikke i tvivl om, at der er et stort potentiale for både kulturarvs- og naturturisme ved Det Store Vandskel:

- Området er jo også en del af både destination Hærvejen og destination Gudenå og er på den måde en slags knudepunkt for to af fortidens store transportveje. Så her er virkelig natur og kultur for alle pengene!

Hele herligheden koster ca. 1000 kr - afhængig af, om du vil overnatte i shelter eller sove i en seng. Turen organiseres og formidles af turistbureauet Visit Ikast-Brande.

 

Det kan man bl.a. opleve:

 

Overdrevslandskab, som det kan opleves ved Det store Vandskel.
Overdrevslandskab, som det kan opleves ved Det store Vandskel.