TV der bevæger dig

Hanne Kold kan ikke lade være med at gøre noget for andre

I de 20 år som Folkekirkens Nødhjælp har lavet landsindsamling, lige så længe har 64-årige Hanne Kold været med. Og i år er ingen undtagelse. Hun kan ikke lade være.

00:46

Hanne Kold (th) er søndag ude at samle penge ind for Folkekirkens Nødhjælp til fordel for verdens fattigste.

Hanne Kold (th) er søndag ude at samle penge ind for Folkekirkens Nødhjælp til fordel for verdens fattigste. Foto: Nicolai Reinholdt, TV SYD

1 af 2

Hanne Kold er 64 år og en ildsjæl i Folkekirkens Nødhjælp. Hun har samlet penge ind hvert eneste af de 20 år, der har været landsindsamling, og hun er med igen i år.

Jeg har været i Zambia i efteråret og kan bare se, at det hjælper, det vi laver.

Hanne Kold, indsamlingsleder, Folkekirkens Nødhjælp, Vejle

- Jeg kan bare godt lide at gøre noget for andre, fortæller Hanne Kold, der til daglig arbejder som kantineleder i en virksomhed i Vejle.

Klokken 9.30 denne søndag morgen mødes hun med fire andre i sognehuset ved Hornstrup Kirke ved Vejle. Efter et rundstykke og en kop kaffe, skal de ud og stemme dørklokker i håbet om, at folk stadig vil give et bidrag til verdens nødlidende.

Hanne Kold er indsamlingsleder hos Folkekirkens Nødhjælp. Det har hun været i 20 år. Foto: Nicolai Reinholdt, TV SYD

Det gør en forskel

Et bidrag som Hanne Kold er overbevist om, gør en stor forskel for modtagerne i verdens fattigste lande.

- Jeg har været i Zambia i efteråret og kan bare se, at det hjælper, det vi laver. Det giver mig endnu mere blod på tanden, når der skal samles ind, fortæller 64-årige Hanne Kold, der er indsamlingsleder i sit område i Vejle for Folkekirkens Nødhjælp.

I år samler Folkekirkens Nødhjælp ind til de mennesker i verdens fattigste lande, der er hårdest ramt af klimaforandringerne i form af oversvømmelser og tørke og andre naturkatastrofer.

Det er 20. gang Folkekirkens Nødhjælp laver landsindsamling. Foto: Nicolai Reinholdt, TV SYD