Kongernes Jelling er med i slutspurt om internationel hæderspris

I konkurrence med museer fra hele verden er Oplevelsescenter Kongernes Jelling nu med i slutspurten om den store britiske ”MUSEUMS+HERITAGE AWARD 2016”.

Kongernes Jelling er blandt de seks museer fra blandt andet Australien, Belgien og Holland, der fredag blev nomineret i kategorien International Award. I år har rekordmange museer deltaget i konkurrencen.

Det er den nye udstilling i Kongernes Jelling, der har fået udlandets øjne op for det danske museum. Siden juni 2015 har næsten 150.000 besøgende været i Jelling for at se den moderne formidling. Der har været god omtale i både danske og engelske aviser og selv New York Times har været forbi..

- De mange positive kommentarer fra vores gæster er jo fantastisk, men sådan en nominering varmer da ekstra meget, siger daglig leder af Kongernes Jelling, Hans Ole Matthiesen.

Udstillingen i Jelling fortæller om vikingerne ude og hjemme, om religionsskiftet og de to vikingekonger Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Alt sammen fortalt med moderne formidlingsmetoder, der indeholder interaktivitet, korte tekster og en række digitale tiltag.

Om Kongernes Jelling ryger helt til tops bliver afgjort den 18. maj 2016 ved en stor prisfest i London.

Kongernes Jelling: