Lodsejer har to år i streg blokeret motorløb - han mener ikke, at løbsledelsen fortæller sandheden

Per Lykkestrøm bor på Munkebjergvej i Vejle, som siden 1992 har lagt asfalt til Vejles berømte Hillclimb - et motorløb for gamle biler. De seneste to år har Per Lykkestrøm to gange fået udsat starten på løbet, fordi han er utilfreds med løbsledelsen.

Søndag fandt det traditionsrige racerløb - Munkebjerg Hillclimb - sted i Vejle. Lige inden løbet gik i gang, måtte arrangørerne udsætte startskuddet, da en bil holdt parkeret, så nogle vurderede, at den udgjorde en risiko. 

Per Lykkestrøm er ejer af bilen og bor på matriklen, hvor bilen stod. Han havde ingen intentioner om at genere eller stoppe løbet.

- Jeg holdt helt lovligt på min egen grund, siger han til TV SYD.

Politiet blev dog tilkaldt, bilen flyttet, og løbet kunne gå i gang efter en lille times forsinkelse.

Per Løkkestrøm fik også udsat løbet omkring en time i 2022, fordi han ikke havde fået betaling for en ødelagt trappe og oprydning af halmballer efter løbet helt tilbage i 2021. 

Halmballerne lå også mandagen foran indgangen til Per Lykkestrøms ejendom i 2021 - dagen efter Munkebjerg Hillclimb.
Halmballerne lå om mandagen i 2021 - dagen efter Munkebjerg Hillclimb - foran indgangen til Per Lykkestrøms ejendom.
Foto: Privatfoto

Derfor havde han parkeret, så han bil stod i vejen for en sikker afvikling af racerløbet. Og det var helt bevidst. Han ville have løbsledelsen i tale.

- Jeg er træt af, at løbsledelsen udlægger sagen som om, det er mig, der stopper løbet og ikke fortæller hvorfor, fortæller Peter Lykkestrøm til TV SYD.

Han mener ikke, at arrangørerne fortæller hele sandheden om årsagen til striden mellem ham og løbsarrangørerne af motorløbet, der siden 1992 hvert år i august finder sted i Vejle.

Betaling for ødelagt trappe trak ud i ni måneder

Ifølge Per Lykkestrøm handler striden om en ødelagt trappe tilbage i 2021, og om halmballer der bliver smidt foran indgangen til Per Lykkestrøms ejendom, og som, ifølge ham, ligger alt for længe efter løbet er afviklet.

- I 2021 blev trappen ødelagt. Det er, hvad der sker. Jeg fik at vide, at de ville stå for reparationen af den. Men da vi nåede november, var der endnu ikke sket noget. Og så tog jeg sagen i egen hånd og fik håndværkere til at lave trappen. Regningen sendte jeg til Munkebjerg Hillclimb løbsledelsen, fortæller Per Lykkestrøm.

Men betalingen på de omkring 6.000 kroner udeblev. Ifølge løbsledelsen fordi Per Løkkestrøm havde skiftet bank og dermed kontonummer.

Er det så ikke god skik at opsøge forurettede?

- Jo, det gjorde vi også, siger Uffe Madsen, der er løbsleder på Munkebjerg Hillclimb. 

- Men vi fik ikke fat i Per Lykkestrøm, og han reagerede ikke på vores henvendelser.

Uffe Madsen er løbsleder for Munkebjerg Hillclimb.
Uffe Madsen er løbsleder for Munkebjerg Hillclimb.
Foto: Munkebjerg Hillclimb

Hvordan kontaktede I ham? Via en mail eller ringede I til ham?

- Det husker jeg ikke.

Det endte med, at regningen først blev betalt, da Per Lykkestrøm i 2022 placerede sin bil, så løbsledelsen også dér måtte udsætte løbsstarten omkring en time.

- Så kom vi i dialog, og de lavede en straksoverførsel til min konto. Dermed blev regningen for den ødelagte trappe betalt cirka ni måneder efter løbet, hvor uheldet skete, fortæller Per Lykkestrøm.

Hvor længe skal halmballer ligge efter løbet?

Men et andet stridspunkt mellem Per Lykkestrøm og Hillclimb-arrangørerne har også handlet om, hvem der skal betale for fjernelse af halm foran Per Lykkestrøms indgang, når løbet er slut. 

I 2021 fjernede Per Lykkestrøm halmen på eget initiativ og for egen regning, da den lå foran hans indgang om mandagen efter løbet i 2021. Dén regning vil løbsarrangørerne ikke betale.

- Halmen lå der om mandagen. Det er ikke i orden, mener jeg, og derfor tog jeg initiativ til at få den fjernet, siger Per Lykkestrøm.

Munkebjerg Hillclimb

Munkebjerg Hillclimb er et hastighedsløb. Bilerne starter med et minuts mellemrum på sydsiden af Vejle Fjord og kører op ad serpentinervejen med mål ved Munkebjerg Hotel. Man kører ruten fem gange, to gange træning og tre heat i selve løbet. Ruten er 1,7 kilometer med en række krævende sving.

Der er gratis adgang for publikum. Man kan komme helt tæt på bilerne både ved start nede ved stranden og ved mål og ryttergård oppe på toppen ved Munkebjerg Hotel.

Kilde: Munkebjerg Hillclimb.

Hos løbsarrangørerne mener de, at det var en alt for forhastet beslutning.

- Per Lykkestrøm havde fået halmen skubbet over i grøften, så vi skulle betale meget mere for at få den fjernet derfra end normalt. Desuden ville halmen under alle omstændigheder blive fjernet af os i løbet af meget kort tid. Men vi har en del steder på strækningen, der skal ryddes efter løbet, så det kan godt være, der går et døgn eller lignende, før der er helt ryddet. Men det bliver gjort meget hurtigt, siger Uffe Madsen.

Med Vejle Fjord som en betagende baggrund kører Ernest Kristensen fra Vejle dette års ældste bil, en SS 100 fra 1935, op ad bjerget.
Løbets bane går fra Vejle Fjord ad Danmarks eneste bjergvej op til Munkebjerg Hotel, en strækning på 1,7 kilometer.
Foto: Munkebjerg Hillclimb

Ifølge Uffe Madsen bliver halmen lagt, hvor den yder bedst beskyttelse for alle deltagere i løbet.

- Vi vil meget gerne i dialog med folk om, hvordan vi kan løse problemerne. Vi ønsker absolut ikke at skabe konflikter eller genere lodsejere eller andre, siger Uffe Madsen.

Dette års udgave af Munkebjerg Hillclimb blev efter 50 minutters forsinkelse vundet for syvende gang af rallykøreren Heino Mejer fra Horsens i en Volvo 242 Turbo fra 1983.

Løbet finder sted igen i august 2024.