Luksushotel med serpentinervej fylder 50 år

Vejles navnkundige borgmester, Willy Sørensen, overtalte en københavnsk bygmester til at bygge Munkebjerg Hotel for 50 år siden. I handelen indgik Danmarks eneste, ægte serpentinervej.

Munkebjerg Hotel ligger på en grund hvor der i  snart 100 år lå et badehotel, som udviklede sig til en kunstner-koloni. Men midt i 60’erne var badehotellet dømt til nedrivning. Den københavnske bygmester, Svend Aage Geschwendtner var interesseret.

- Så sagde borgmestren – Willy Sørensen – at han gerne ville hilse på ham idioten fra København. Og så gik min far op og ringede på på borgmesterkontoret, fortæller Hans Geschwendtner, som driver hotellet i dag. Han sagde: Her er idioten fra København. Og i løbet af en halv time , så var de jo gode venner.

Borgmesteren spurgte om ikke Svend Aage Geschwendtner kunne et hotel på grunden. Badehotellet var lukket og kommunen havde overtaget det.

Den gang kunne man kun komme til hotellet ad søvejen – og i en årrække via en berømt rulletrappe. Men den københavnske bygmester ville have kommunen til at lave en vej.

- Og derfor har vi den fantastiske serpentinervej i dag. Sopm faktisk er Danmarks eneste rigtige serpentinervej, siger Hans Geschwendtner.

Hotellet har i dag 150 ansatte og 70.000 overnatninger om året. Jubilæet fejres ved en række arrangementer i deet nye år.

Hans Geschwendtner om handelen med Vejles borgmester.

r.