Motorvej snig-åbnet

Bilisterne på E 45 mellem Vejle og Skærup kunne torsdag morgen køre strækningen mod syd i tre spor. Vejdirektoratet har i nattens løb fjernet alle afspærringer og snig-åbnet udvidelsen. Der nu er tre spor i brug i hver retning mellem Skærup og den nye Vejle Syd-afkørsel.

Dermed er kun tre kilometer tilbage på strækningen mellem Vejle Fjordbroen og Vejle, der er ramt af vejarbejde - og det bliver afsluttet natten til fredag, hvis vejret ikke driller i sidste øjeblik, oplyser projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet til TV SYD.

Dermed er strækningen fra Danmarks Transportcenter nord for Vejle til Skærup, hvor motorvejen deler sig mod Fyn og Sønderjylland udvidet til tre spor i hver retning og hastighedsgrænsen er fremover 110 km/t.

Åbningen af afkørsel Vejle Syd, der skal forbinde motorvejen med Grønlandsvej og aflaste den stærkt trafikerede Frederciavej som indkørsel til Vejles centrum sker dog ført som planlagt mandag den 18. november.

E45 omkring Vejle er med gennemsnitligt 70.000 biler hver dag den travleste vejstrækning i Jylland. Strækningen er central for afvikling af trafikken i Jylland, fordi både den nordgående trafik fra de tre motorveje fra Odense, Kolding og Esbjerg samt den sydgående trafik fra Herning og Aarhus skal passere her. Udvidelsen af motorvejen fra fire til seks spor giver strækningen et tiltrængt kapacitetsløft.

Snig-åbningen sker 11 dage før den officielle indvielse - og to år før det oprindeligt var planlagt.