TV der bevæger dig

Parti-veteran smidt ud af Dansk Folkeparti

Holger Gorm Pedersen, 2. viceborgmester i Vejle, er fredag blevet ekskluderet af Dansk Folkeparti, som han selv har været med til at stifte. Det oplyser han til TV SYD.

Han har i mange år siddet i byrådet i Vejle, hvor han afløste Kristian Thulesen Dahl, som partiets lokale førstemand.

Men tirsdag blev han stillet et ultimatum om at trække sig som gruppeformand for byrådsgruppen og fra sin plads i økonomiudvalget, hvis han ville undgå eksklusionen.

Efter betænkningstid tilbød han at trække sig gruppeformand, men afslog at afgive posten i økonomiudvalget med den begrundelse, at han har et ansvar overfor de 2.149 vælgere, der stemte personligt på ham ved seneste valg.

Kompromisset var ikke nok for DF's ledelse, og Holger Gorm Pedersen må nu i stedet fortsætte som løsgænger i Vejle Byråd.

- Jeg synes, det er en hetz og en personlig forfølgelse, og jeg er da overrasket. Der er ingen, der har udtrykt kritik af mig overhovedet det seneste halve år, men de har åbenbart haft en skjult dagsorden, siger Holger Gorm Pedersen til TV SYD.

Han retter samtidig hård kritik af den øverste ledelse i partiet:

- Der er jo en masse mennesker, der skuffer én. F.eks. har vores partiformand ikke en eneste gang løftet røret selv for at snakke med mig. Men sådan er det nok, når magten stiger én til hovedet. Hvis man ikke retter 100 procent ind til højre, så ryger man åbenbart ud, lyder det fra Holger Gorm Pedersen.

Han tror selv, at det er hans holdning til henholdsvis sociale klausuler og støtte til en socialdemokratisk statsminister, der ligger bag udsmidningen. Holger Gorm Pedersen har bl.a. udtalt, at han ikke havde fantasi til at forestille sig, at DF skulle pege på en rød statsminister, og kom i den forbindelse til at modsige partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

Med eksklusionen føjes Holger Gorm Pedersen til en stribe lokalpolitikere, som de seneste måneder er blevet smidt ud af Dansk Folkeparti efter interne stridigheder.

Fra Facebook: