Regionen beklager ambulancesvigt: Det er vores ansvar

Når Lisbeth Henriksen, der er lam, to gange ikke bliver hentet af sygetransporten, så er det regionens ansvar, siger regionsformand Stephanie Lose.

- Det er regionen, der beslutter, hvor ambulancerne skal hen, og det er også det, vi har gjort i det her tilfælde, så det er helt klart regionens ansvar, at ambulancerne bliver disponeret, som de bliver her.'

Regionsrådsformand Stephanie Lose er ikke i tvivl om, at det er Region Syddanmarks vagtcentral, der har ansvaret for, at den lamme 58-årige Lisbeth Henriksen i to omgange ikke blev hentet af en liggende sygetransport, som var bestilt til hendes adresse. Det betød, at sonden gled halvt ud, og Lisbeth Henriksen måtte undvære både væske, medicin og mad i næsten et døgn. Det beklager Stephanie Lose nu over for TV SYD.

- Jeg beklager selvfølgelig rigtig meget den her oplevelse, som Lisbeth Henriksen og hendes familie har haft. Og jeg er fuldstændig enig med dem i, at det ville være det mindste, at de kunne få besked om det, der sker.

Stephanie Lose siger dog samtidig, at det er meget sjældent, at en oplevelse som den, Lisbeth Henriksen har haft, opstår.

- Den oplevelse, som Lisbeth Henriksen og hendes familie har her, hvor sygetransporten bliver aflyst, da den er på vej, det er sket i ca. 60 ud af de 23.100 tilfælde. Det vil sige lidt under en halv procent af tilfældene, siger Stephanie Lose og fortsætter:

- Og en gang imellem så er der simpelthen run på ambulancerne, og det kan være rigtig svært at forhindre, det sker.