Temperamentsfuldt tennistalent er i finalen ved turnering på hjemmebane

18-årige Johanne Svendsen fra Vejle spillede sig lørdag i finalen ved ITF World Tennis Tour i Vejle. En turnering som hun vandt sidste år.

Mange unge tennisspillere drømmer om at optræde på den helt store scene ved en af de fire store Grand Slam-turneringer såsom Australia Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Men inden man når dertil som tennisspiller, så har man deltaget ved nogle af de mange ITF World Tennis Tour-turneringer rundt omkring i hele verden.

Vejle Tennis Klub er i disse dage vært for turneringen. Hvis Johanne Svendsen vinder finalen søndag, får hun cirka 15.000 kroner.
Vejle Tennis Klub er i disse dage vært for turneringen. Hvis Johanne Svendsen vinder finalen søndag, får hun cirka 15.000 kroner.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

En af dem finder i disse dage sted i Vejle, hvor Vejle Tennis Klub lægger baner til. 

- Dem, der vinder Wimbledon, er også startet her, fortæller Per Colstrup Vinkel, der er journalist og tenniskommentator.

Passioneret og aggressiv

18-årige Johanne Svendsen vandt sidste år turneringen i Vejle, og i år er hun allerede godt i gang med at forsvare sin titel. Lørdag vandt hun nemlig semifinalen.

Dermed venter nu finalen, hvor hun i øvrigt skal møde en anden dansker - Hanna Viller Møller. Den kamp finder sted søndag formiddag. 

quote

Hvis du ikke har temperament, som tennisspiller, så bliver du ikke til noget

Per Colstrup Vinkel, tenniskommentator

Per Colstrup Vinkel har fulgt Johanne Svendsens i turneringen, og beskriver hende som en meget anderledes tennisspiller.

- Hun er meget offensiv, aggressiv og temperamentsfuld. Det er hendes største aktiv, at hun er så passioneret og aggressiv. Når hun får udfald i sit spil, så er det ikke fordi, at hendes modstandere bliver bedre, men fordi hun bliver irriteret på sig selv, fortæller han og understreger, at hun kun er 18 år og fortsat har masser af tid til at arbejde med temperamentet.

- Og det er sagt yderst positivt, for hvis du ikke har temperament, som tennisspiller, så bliver du ikke til noget. Det handler om at håndtere det og finde den rigtige balance. Det skal man arbejde med, siger han.

Pulveriserede modstander

I turneringens første runde vandt Johanne Svendsen uden kamp, da hendes modstander var blevet skadet. I runden efter pulveriserede hun ifølge Per Colstrup Vinkel sin modstander.

I kvart- og semifinalen fik hun lidt mere modstand, men vandt dog i to sæt. 

Johanne Svendsen har blandt andet haft dansk, hollandsk newzealandsk og tysk modstand i Vejle-turneringen. I finalen venter endnu en dansker.
Johanne Svendsen har blandt andet haft dansk, hollandsk newzealandsk og tysk modstand i Vejle-turneringen. I finalen venter endnu en dansker.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

I skrivende stund ligger den talentfulde tennisspiller med Vejle-rødder nummer 1083 på kvindernes rangliste. Ifølge tenniskommentatoren er hun reelt meget bedre end, hvad hendes placering antyder.

Hun er nemlig så småt i gang med skiftet fra juniortennis til seniortennis. Og så begynder man helt fra bunden på ranglisten.

- Hun har spillet Wimbledon og French Open som junior i år. Og de point hun blandt har fået der regnes ikke med i hendes seniorranking. Så hun har ikke spillet mange turneringer, hvor hun har haft mulighed for at optjene point, siger han og understreger, at hun har vundet over en lang række modstandere, der ligger flere hundrede placeringer over hende på ranglisten.

For god til at være nummer 1000

Søndag formiddag venter som tidligere nævnt finalen i ITF World Tennis Tour i Vejle mod Hanna Viller Møller, der i øvrigt er forsvarende dansk mester. 

Derudover venter en af tennistalentets sidste turneringer som junior, når hun skal deltage i US Open. Herefter venter endnu flere kampe på seniorniveau.

Johanne Svendsen har set frem til at spille på hjemmebane i Vejle, hvor hun er født og opvokset.
Johanne Svendsen har set frem til at spille på hjemmebane i Vejle, hvor hun er født og opvokset.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

Per Colstrup Vinkel forventer, at tennisspilleren, der er opvokset i Vejle, vil stige cirka 400-500 pladser på ranglisten i løbet af et halvt år, når hun får spillet mange flere seniorkampe.

- Hun er alt for god til kun at ligge nummer 1000 i verden.