Tidligere minister Flemming Hansen er død - 81 år

Den tidligere minister og skohandler med butikker i blandt andet Vejle, Fredericia og Horsens, Flemming Hansen, er død 81 år gammel.

Tidligere trafik- og siden transport- og energiminister for Det Konservative Folkeparti Flemming Hansen er død 81 år gammel.

Det blev til 23 år på Christiansborg som både ordfører og minister for Flemming Hansen, der var valgt ind i Folketinget for den daværende Vejle Amtskreds.

Det oplyser De Konservative til Ritzau.

Han valgte som ung at uddanne sig til merkonom, efter at han var færdig på en handelsskole i København.

quote

Vi har meget at takke og huske Flemming Hansen for. At vi i dag kan se frem til en fast forbindelse over Femern Bælt, kan i høj grad tilskrives hans store politiske arbejde.

Søren Pape Poulsen, Formand, Det Konservative Folkeparti


Inden den politiske karriere tog fart, var Flemming Hansen optaget af sko.

Det tidlige arbejdsliv blev nemlig brugt som chefkonsulent i Danmarks Skohandlerforening fra 1963 til 1972 - en forening, som han senere blev næstformand og formand for.

Sideløbende med sin politiske karriere var Flemming Hansen også direktør i skokæden Holst Sko med butikker i blandt andet Vejle, Fredericia, Esbjerg og Horsens.

Da han blev valgt ind i Folketinget i 1984 gik han derfor under navnet 'Sko-Flemming'.

Ifølge De Konservatives formand Søren Pape Poulsen er det med stor sorg, at partiet tager afsked med Flemming Hansen, der i næsten et kvart århundrede var i Folketinget for partiet. Heraf to perioder som minister.

- Vi har meget at takke og huske Flemming Hansen for. At vi i dag kan se frem til en fast forbindelse over Femern Bælt, kan i høj grad tilskrives hans store politiske arbejde. Det gør mig ondt på familiens vegne, og jeg sender mine bedste tanker til dem, siger Søren Pape Poulsen i en skriftlig kommentar.

quote

Min far har altid været et stort forbillede for mig, og det vil han blive ved med at være, selv om vi ikke har ham længere

Niels Flemming Hansen, MF, Det Konservative Folkeparti

Femern og IC4

Flemming Hansen var trafikminister fra 2001 til 2005 og siden transport- og energiminister fra 2005 til 2007. Det var netop som en del af VK-regeringen fra 2001, at Flemming Hansen fik sat sit største fodaftryk i dansk politik.

En af de store sager, der lå på transportministerens kontor, var Femern-forbindelsen.

De hårde forhandlinger med Tyskland om en Femern-forbindelse krævede sin mand. Og selv om Flemming Hansen rejste til Tyskland og fik en aftale i hus, modtog han kritik for, at Danmark måtte løbe med den økonomiske risiko.

Femern-projektet følges nu af Flemming Hansens søn, den nuværende konservative transportordfører Niels Flemming Hansen.

- At se min fars arbejde blive ført ud i livet er en stor gave for mig, både som søn og folketingspolitiker. Min far har altid været et stort forbillede for mig, og det vil han blive ved med at være, selv om vi ikke har ham længere, siger Niels Flemming Hansen.

Derudover bøvlede han også med IC4-skandalen, hvor 83 IC4-tog var forsinket i flere år.

Statsrevisorerne konkluderede dog, at hovedansvaret for de forsinkede IC4-tog hverken lå hos den konservative minister eller DSB, men derimod lå det hos den italienske fabrikant AnsaldoBreda.

Flemming Hansen efterlader sig hustruen Birgit Schultz samt to sønner.

Den ene af sønnerne er gået i farens fodspor. Niels Flemming Hansen er administrerende direktør i skokæden Holst Sko og konservativt medlem af Folketinget.