TV der bevæger dig

Vejlegården har tegnet overenskomst

Amin Skov og restauranten Vejlegården var i 2012 centrum i en ophedet debat om overenskomster. Den daværende forpagter Amin Skov nægtede at tegne en sådan, men nu er han fortid i restauranten, og 3F har tegnet overenskomst med restauranten.

Restaurant Vejlegården er fortid. Nu hedder restauranten Robertos, og selskabet bag har tegnet overenskomst med 3F.

00:23 Luk video

Restaurant Vejlegården tiltrak sig stor opmærksomhed i 2012, da medlemmer af 3F barrikaderede restauranten i protest over, at forpagter Amin Skov, ikke havde tegnet en overenskomst med fagforeningen.

Den vejlensiske restaurant har nu skiftet navn til Robertos, og der er nu tegnet overenskomst med fagforeningen 3F. Dermed er fire års faglig strid slut. Det skriver Fagbladet 3F.

Selskabet bag restauranten, Det Gode Selskab Vejlegården, driver i dag selv restauranten, som tidligere blev forpagtet af restauratøren Amin Skov.

- Vi har været glade for den konstruktive dialog mellem os og 3F. Vi har fundet en fornuftig løsning for begge parter og glæder os til det fremtidige samarbejde, siger direktør Thomas Christensen fra Det Gode Selskab Vejlegården til Fagbladet 3F.

Konflikten mellem Amin Skov og 3F tiltrak i 2012 landsdækkende interesse, da 3F blokerede indgangen til Vejlegården for at tvinge restauratøren til at indgå en overenskomst med fagforeningen, som han havde opsagt året før.

Mange erhvervsdrivende og politikere støttede Amin Skovs ret til at tegne overenskomst med fagforeningen Krifa ved at spise frokost på restauranten og give deres støtte i medierne.

Hos 3F Vejle, der bor side om side med restauranten, er man glad for, at det endelig er lykkedes at få en aftale på plads.

- Vi er glade for, at vi har fået tegnet overenskomst med vores nabo, Robertos. Og vi er tilfredse med, at der er kommet en arbejdsgiver, som vi har et godt samarbejde med, siger gruppeformand Henning Laigaard Troelsen til fagbladet.

Mest sete på tvsyd.dk