Se billederne: Dronningen ankommer til Sønderjylland

Dronning Margrethe og kongeskibet Dannebrog anløber Aabenraa Havn, og du kan, sammen med borgmester Jan Riber Jakobsen og officielle repræsentanter, stå klar ved modtagelsen.

Det er ikke første gang denne sommer, at Dronning Margrethe besøger landsdelen, og nu har du igen chancen for at få et glimt. 

Det sker i Aabenraa mandag klokken 10, hvor dronningen sammen med kongeskibet Dannebrog ankommer til Aabenraa Havn.

Senest besøgte dronningen landsdelen den 25. juni, hvor hun indviede museet Flugt i Oksbøl.

Modtagelseskomitéen i Aabenraa består af inviterede officielle repræsentanter fra det syd- og sønderjyske område samt Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen (K), der glæder sig til, at dronningen lægger til ved Gammelhavn.

- Der bliver lejlighed til at få et glimt af Hendes Majestæt Dronningen på samme måde som ved det seneste anløb med kongeskibet Dannebrog i 2017, hvor H.M. Dronningen tog videre til Graasten Slot, siger borgmester Jan Riber Jakobsen i en pressemeddelelse. 

Videre til ferie i Gråsten

Efter en kort modtagelse på havnen i Aabenraa kører dronningen videre til Gråsten Torv, hvor hun ankommer klokken 10.45.

Borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), står klar til at modtage dronningen.

- Vi glæder os til at byde dronningen velkommen til sommerhold i Gråsten og Sønderjylland, når majestæten forlægger sin residens til Graasten Slot. Det er en mangeårig tradition, at den kongelige familie benytter sommerslottet i det sønderjyske, og det betyder meget for sønderjyderne, at dronningen viderefører traditionen med sommerophold på Graasten Slot, for det viser kongefamiliens tætte bånd til landsdelen, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Derefter begynder dronningen sit sommerophold på Gråsten Slot, hvor kronprinseparret allerede har befundet sig i en længere periode. Blandt andet var kronprins Frederik til stede i Sønderborg under tredje etape af Tour de France den 3. juli, hvor byen lagde asfalt til afslutningen på etapen fra Vejle.