Kommune kæmper med arbejdsløshed

Udover ø-kommunen Fanø er Fredericia den kommune i Syd- og Sønderjylland med flest arbejdsløse. En af de ledige i Fredericia er Mie Hovlund.

Fredericia Kommune har i årevis kæmpet med arbejdsløshed. Udover Fanø er Fredericia den kommune i TV SYDs sendeområde med flest arbejdsløse: 4,7 procent.

Mie Hovlund er en af de ledige i Fredericia Kommune. Hun er uddannet cand.mag. i designledelse og har søgt job de sidste tre måneder.

- Det er da frustrerende, at man skal være en del af den gruppe, når man sidder med en lang uddannelse og gerne vil ud på arbejdsmarkedet.

Siden 2008 har ledigheden ligget over landsgennemsnittet – et gennemsnit som er på 4,4 procent.

Ledigheden har været højere i kommunen, men er de sidste par år faldet til det nuværende niveau på 4,7 procent. På landsplan placerer det Fredericia i den dårligste tredjedel af alle Danmarks kommuner. Det viser tal fra De Kommunale Nøgletal.

quote

Det er da frustrerende, at man skal være en del af den gruppe, når man sidder med en lang uddannelse og gerne vil ud på arbejdsmarkedet.

Mie Hovlund, arbejdsløs, Fredericia

Ekspert: Overrasket over ledigheden i Fredericia

Professor i økonomi Bo Sandemann Rasmussen er overrasket over ledigheden i Fredericia. Han peger på to ting, som kan være skyld i en høj ledighed. 

- Enten er der ikke nok jobs. Det tror jeg ikke, er tilfældet her. Det andet kan være, at der simpelthen ikke er en god nok arbejdssmedning, der sikrer, at de kompetencer, der må være hos de ledige, bliver bragt i spil i de jobs, som må være i virksomheden, der ligger i kommunen.

Bo Sandemann Rasmussen fortæller, at ledighed har konsekvenser for alle borgere i kommunen. 

- Det giver lavere skatteindtægter. Det vil sige, at de penge, som kommunen har at gøre godt med til velfærdsydelser, de bliver lavere, end hvis der havde været en højere beskæftigelse

Mie Hovlund håber på nyt job

Mie Hovlund bruger flere timer hver dag på at skrive ansøgninger. I løbet af den sidste måned har hun skrevet 16. Hun føler selv, at hun har søgt bredt for at komme ud af ledigheden.

- Det er da hårdt. Hårdt at få afslag på de ansøgninger, man ikke kommer videre med. Hårdt at komme til samtale og så ikke blive valgt.

Men Mie Hovlund tror og håber på, at fremtiden byder på et job og et farvel til dagpenge.

- Lige nu der vil jeg bare rigtig gerne have noget, som jeg er glad for at komme afsted til hver morgen. Det må være målet.

 

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

tvsyd.dk/kv17/kandidattest