Tour de France skal køre fra Vejle til Sønderborg

Løbsdirektør Christian Prudhomme bekræfter overfor fransk medie, at de første tre etaper af Tour de France skal køres i Danmark i 2021. Tredje etape bliver kørt i Syd- og Sønderjylland.

Starten går fra Vejle, og efter 170 kilometer på de syd- og sønderjyske landeveje ruller rytterne ind i målbyen Sønderborg, når tredje etape af verdens største cykelløb – Tour de France – i 2021 skal køres i Danmark.

Det fortæller løbsdirektør Christian Prudhomme til mediet Europe 1, hvor han samtidig røber, at første etape bliver en 13 kilometer lang enkeltstart i København.

- Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby, siger Christian Prudhomme.

København bliver dermed den nordligste startby i Tour de Frances historie.

quote

Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby.

Christian Prudhomme, løbsdirektør, Tour de France

- Jeg er ekstraordinært imponeret af antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere, siger Prudhomme.

Efter enkeltstarten i København venter en 190 kilometer lang rute fra Roskilde til Nyborg. På tredje og sidste dag i Danmark kan det enorme Tour-felt ses i Syd- og Sønderjylland.

170 kilometer fra Vejle til Sønderborg venter rytterne.

quote

Vi har jo været med i den her satsning i mange år. Skulle rygterne passe, så er jeg meget glad – det er yderst interessant.

Jens Ejner Christensen, borgmester, Venstre, Vejle Kommune

TV SYD har været i kontakt med borgmestrene i henholdsvis Vejle og Sønderborg kommuner. Hverken Jens Ejner Christensen (V) eller Erik Lauritzen (A) kan på nuværende tidspunkt bekræfte nyheden, men Vejles borgmester udtaler dog:

- Jeg skal lige have fundet ud af, hvad der er hoved og hale i alle rygterne, siger Jens Ejner Christensen, og fortsætter:

- Vi har jo været med i den her satsning i mange år. Skulle rygterne passe, så er jeg meget glad – det er yderst interessant.

Dansk charmeoffensiv virkede

I sommer lagde den franske præsident, Emmanuel Macron, ikke skjul på, at han gerne så Tour de France begynde i Danmark. Det skete, da han blandt andet aflagde Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), et besøg i Danmark.

quote

Du overværede Tour de France i Amiens, og jeg glæder mig til at se Tour de France i København om nogle år.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under besøg i sommer

- Du overværede Tour de France i Amiens, og jeg glæder mig til at se Tour de France i København om nogle år, sagde Emmanuel Macron.

Statsministeren tog præsidenten på en charmeoffensiv ved at give ham en rundvisning på to hjul i hovedstaden. Turen gik blandt andet forbi Nationalbanken, Nyhavn, Den Lille Havfrue, Kongens Nytorv, Børsen og Christianshavn.

Til sidst sluttede turen af med, at Macron overrakte Lars Løkke Rasmussen den gule førertrøje med en signatur fra sidste års vinder, Geraint Thomas.

Der er pressemøde - antageligvis om Tour de France til Danmark - torsdag formiddag klokken 10.30 i Festsalen på Københavns Rådhus. Pressemødet bliver holdt af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K). H.K.H. Kronprinsen er også til stede.

Tour de France i Danmark i 2021

  • 1. etape: Enkeltstart på 13 kilometer i København
     
  • 2. etape: 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg.
    Ifølge mediet Europe 1 slutter etapen på Storebæltsbroens vestlige side
     
  • 3. etape: 170 kilometer fra Vejle til Sønderborg

 

Herefter skal rytterne holde en hviledag, så de kan transportere sig længere sydpå.

 

Kilde: Europe 1​