Lufthavnschef glæder sig over hjælpepakke

Billund Lufthavns ledelse håber, at regeringens nye kompensationspakke til virksomheder redder 1.000 job.

I løbet af få dage vil 1.000 medarbejdere i Billund Lufthavn være uden beskæftigelse, når flyvningerne stort set stoppes.

I stedet for en fyreseddel er der nu udsigt til, at lønkompensationen til erhvervslivet fra regeringen vil betyde fortsat ansættelse.

- Jeg glæder mig over aftalen mellem regeringen og erhvervslivet, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund til TV SYD.

Han skal nu i gang med at forhandle en aftale med lufthavnens ansatte, hvoraf kun omkring 150 ansatte i luftfragtafdelingen vil have noget bestille den næste måned, mens op mod 1.000 andre af lufthavnens medarbejdere bliver arbejdsløse.

- Det her betyder, at vi kan beholde vores dygtige medarbejdere og være klar til hurtigt at komme i gang igen, når der er styr på coronasituationen. Det koster os stadig nogle penge - men det er den rigtige og bedste løsning, vurderer Jan Hessellund.

Lufthavnen betyder beskæftigelse for mange ud over deres egne ansatte. Det vurderes, at måske 2.500 er i job hos underleverandører, der selv hyrer og fyrer deres ansatte.

Kompensationsaftalen

* Staten giver lønkompensation på 75 til 90 procent af den løn, virksomheder betaler medarbejdere, som må sendes hjem på grund af økonomisk nedgang som følge af corona.

* For funktionærer er der et lønloft på 23.000 kroner, mens det for timelønnede er på 26.000 kroner. For sidstnævnte er lønkompensationen på 90 procent.

* Det gælder virksomheder, der står overfor at skulle fyre mindst 30 procent af medarbejderne eller mindst 50 ansatte.

* Virksomhederne skal fortsat betale fuld løn i perioden og ikke fyre nogle medarbejdere samtidig med, at der holdes på andre.

* Ordningen vurderes at koste staten omkring 2,6 milliarder kroner.

* Aftalen skal godkendes af Folketinget, men det ventes at blive en formalitet.

* Ordningen vil gælde fra den 9. marts til den 9. juni 2020.

Kilder: Finansministeriet.