Staten overtager Grindsted-forurening

Der kommer flere penge til oprydning efter Grindsted-forureningen, når regionerne nedlægges, og staten overtager oprydning efter de store generationsforureninger.

Arbejdet med at rydde op efter forureningen i Grindsted overtages af staten, hvis regionerne nedlægges, og sundhedsreformen rulles ud, som regeringen foreslår. Det betyder, ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen, (LA), at der frigøres yderligere en halv milliard kroner til oprydning efter de ni store såkaldte generationsforureninger i Danmark.

En af dem er den omfattende forureningen af jorden under Grindsted. 

- Jeg er glad for, at regeringen har tænkt Grindsted-forureningen ind i reformen, siger det lokale folketingsmedlem for Venstre Anni Matthiesen til TV SYD og fortsætter:

- Uanset hvor meget Region Syddanmark har gjort - og de er virkelig gået ind i den her forureningssag - så har vi hele tiden efterspurgt hjælp fra staten for at kunne løfte opgaven med at rydde op, siger hun.

Region Syddanmark har tidligere skønnet, at det vil koste mindst 100 millioner kroner at rydde op efter giftdepoterne i Grindsted. De penge har regionen ikke haft, og derfor har medlemmer af regionsrådet flere gange bedt regeringen om økonomisk hjælp.

- Grindsted-forureningen er en af de ni generationsforureninger i Danmark, hvor der bor flest mennesker tættes på forureningen, siger Anni Matthiesen.

- Derfor håber jeg, at når staten overtager de her opgaver. Så vil indsatsen med at få fjernet forureningen gå langt hurtigere. 

TIDSLINJE OVER FORURENINGEN I GRINDSTED