TV der bevæger dig

COVID-19

Borgmester: Derfor åbner vi genbrugspladserne allerede søndag

Planen for genåbning var klar. Derfor åbner Horsens allerede søndag for sine genbrugspladser, siger borgmester Peter Sørensen, (S).

Søndag formiddag er der god afstand mellem bilerne på genbrugspladsen i Horsens. Foto: Thor Hedegaard. TV SYD

Da Kommunernes Landsforening onsdag begyndte forhandlinger med sundhedsmyndighederne og politiet, gik Horsens Kommune i gang med at planlægge genåbningen med ekstramandskab og vagter..

Læs også Første genbrugsplads genåbner søndag

Planen var således fiks og færdig, da Kommunernes Landsforening lørdag eftermiddag meldte ud, at der nu kunne genåbnes på de kommunale genbrugspladser.

- Vi besluttede derfor at åbne allerede søndag morgen. Vores store genbrugsplads i Horsens ligger meget tæt på de centrale gader i midtbyen, så det vil være en fordel at få det første pres afviklet på en dag, hvor resten af byen ligger næsten helt stille, siger borgmester Peter Sørensen, (S), søndag formiddag til TV SYD.

Borgmester i Horsens Peter Sørensen, (S). Foto: Erling Schultz, TV SYD

For at tage noget af det forventede pres fra genbrugspladsen på Endelavevej i Horsens vil åbningstiderne være udvidet, så pladsen er åben fra klokken 7 til 18.30. Det gælder fra i dag og til og med onsdag den 8. april.

Pladserne i Brædstrup og Vedslet vil følge de normale åbningstider, som er klokken 13 til 18 på hverdage og klokken 10 til 15 lørdage og søndage.

Skal man på én af de tre genbrugspladser, må man dog regne med, at der vil blive ventetid på at få tømt bagagerum og trailere.

For at mindske risikoen for coronasmitte blandt borgerne og medarbejderne på pladsen bliver der nemlig efter anbefaling fra KL taget en række forholdsregler.

Det betyder, at der kun vil blive lukket et begrænset antal biler ind på pladserne ad gangen.

På genbrugspladsen i Horsens vil der blive lukket 25 biler ind på selve genbrugspladsen og 15 på kompostarealet, mens der i Brædstrup og Vedslet er begrænsninger på 10 biler.

er ad gangen

Mest sete på tvsyd.dk