Disse kunstnere optræder til altan-koncerter

På torsdag streamer TV SYD seks live altan-koncerter med helt nye musikalske talenter.

Når TV SYD torsdag d. 9. april i samarbejde med Jelling Musikfestival og Vejle Musikteater blænder op for seks live altan-koncerter, kan du nok ikke lige skråle med af dine lungers fulde kraft.

Alle talenterne er nemlig upcoming navne med deres egen stil og egne numre.

- Når folk går til koncert i dag, vil de helst kende musikken på forhånd. Men det gør man ikke her. Så i stedet får man nye ting ind og bliver overrasket. Det handler om at udfordre sig selv, så vi hele tiden udvikler vores smag. Så hele dagen bliver et stort påskeæg af musikalske oplevelser, siger Jacob Kromann Gallop, Jelling Musikfestival, som har været med til at udvælge navnene, der spiller til altan-koncerterne.

Alle navne har enten tilknytning til Vejle eller musikprojektet Quasar, som Jelling Musikfestival står bag. Quasar er et musikudviklingsprojekt, som kan sammenlignes med P3’s Karrierekanonen, der hjælper unge musikalske talenter på vej.

Læs her om kunstnerne:
 

John Made Jon - Spiller kl. 10.00 på Buen i Brejning

Genre: Rock’n roll og country

Sanger Jon Ringstrøm Andersen var oprindeligt med i Quasar i 2018 og kommer fra Kolding.

- Når man ser 33-årige Jon Ringstrøm Andersen optræde, tænker man hurtigt på en ung udgave af Elvis Presley. Han arbejder med at skrive sange, der bevæger sig i et univers, der er inspireret af 50’erne og er en blanding af rock’n roll og country. Hans tekster er enkle og kendetegnes især af velformuleret punchlines. Han er nærværende, skaber god stemning og er meget fortællende og kommunikerende overfor publikum, siger Jacob Kromann Gallop.

 

Fool’s Corner - Spiller kl. 11.30 på Mølholm Landevej i Vejle

Genre: Rock

Fool’s Corner består af seks fyre fra Vejle: Forsangeren Alexander Saarikivi og Andreas Sabat, Sebastian Meyer, Mathias Termansen, Anders Hvas og Jamie Hågen på instrumenter. Bandet var med i den indledende runde af Quasar.

- Bandet er et nyopstartet rockband, som er inspireret af 00’ernes danske rockscene med bands som Saybia og Kashmir, mens der er tydelige referencer til Dizzy Mizz Lizzy på guitarsiden. Vokalen er inspireret af 60’er- og 70’er-lyden, som er enkel og simpel. De har relaterbare tekster, som er nemme at synge med på og appellerer bredt med deres lette og velspillede rock, siger Jacob Kromann Gallop.

 

Leftovers - Spiller kl. 13.00 på Vindinggårdparken i Vejle

Genre: Akustisk udgave af genren alternativ - som deles med forbilleder såsom Radiohead og The Killers.

22-årige Emil Gintberg Jensen kommer fra Vejle. Han blev anbefalet i P3’s Karrierekanonen i 2019.

- Under navnet Leftovers kombinerer han forskellige genrer som elektronisk, punk og indie. Til altan-koncerten spiller han sine sange i akustiske versioner. Emil Gintberg Jensen har en lyst til at lege med tingene, og det er ofte her, at det nye opstår med nye farverige og interessante kombinationer. Det er sådan nogle ting, der skaber de nye “Minds of 99”. Stilen er melodramatisk og eftertænksom, siger Jacob Kromann Gallop.

 

Frederik Damkaer - Spiller kl. 14.30 Ved Sønderåen i Vejle

Genre: Irsk folk

25-årige Frederik Damkær er med i Quasar-konkurrencen og vandt publikumsprisen i Kolding, da talentprogrammet gæstede hans hjemby Kolding tidligere på året.

- Frederik Damkaer er en irsk folkesanger fanget i en ung, dansk mands krop, hvilket kommer stærkt til udtryk med en flot irsk accent og en tydelig inspiration i sangene fra den irske sangskat. Han har rejst rundt i England og undersøgt pub-musikken. Efter to års intenst arbejde i studiet, udgav Frederik Damkaer i efteråret 2018 sit debutalbum "Like Father Like Son" med releasekoncert på et pakket VoxHall i Aarhus, siger Jacob Kromann Gallop.

 

At Ease - Spiller kl. 16.00 på Tønnesgade i Vejle

Genre: Funk og R&B

At Ease består af fire fyre i start tyverne fra Vejle: Forsanger Tobias Falk Andersen og Fabio Bro Angelucci, Johan Lund Bramming og Jakob Vakalis. Bandet er med i Quasar i år og vandt publikumsprisen i deres hjemby Vejle.

- Bandet kommer med sangbare tekster, dansevenlige beats og et forførende udtryk, som kunne være en rå udgave af Scarlet Pleasure værdig. Musikken er ærlig, velspillet og læner sig op af både danske Lukas Graham og en hurtigere og lysere udgave af Anderson.Paak, som skulle have spillet på dette års Roskilde Festival, siger Jacob Kromann Gallop.

 

Ligefrem Lykkelig - Spiller kl. 17.30 på Fjordmarken i Vejle

Genre: Pop

Ligefrem Lykkelig består af fire mænd mellem 39-52 år: Forsanger Torben Elkær og Christian Lemming, som trækker bandets to øvrige medlemmer Mikkel Herold og Poul Vedel til Vejle.

- Bandet er arrangementets eneste, som synger på dansk. De laver deres egne sange, pakket ind i lyden fra 80’erne og 90’erne. Du skal ikke høre mange takter, før du kan synge med. Bandet er festligt, og du bliver helt sikkert i godt humør af det, siger Jacob Kromann Gallop.