Endnu en ansat er smittet med coronavirus på plejecenter

Tirsdag kom testsvaret, der viste, at endnu en ansat ved plejecentret Hybenbo i Årre er konstateret smittet med coronavirus. Det betyder, at nu er to ansatte og tre beboere smittet med virussen.

Tirsdag er endnu en ansat på plejecentret Hybenbo i Årre ved Varde konstateret smittet med covid-19. Det oplyser ældrechef  i Varde Kommune, Thorkild Slot, til TV SYD.

Det er den anden person i personalegruppen, der har pådraget sig virussen, efter en beboer lørdag blev konstateret positiv for coronavirus.

Efterfølgende er de 14 beboere på Hybenbo samt 21 ansatte testet, og mandag viste det sig, at yderligere to beboere er smittet med covid-19.

Indlagt plejehjemsbeboer

- Plejehjemsbeboeren, som blev syg lørdag, er indlagt på sygehuset, da vedkommende fik problemer med vejrtrækningen, men vedkommende er i bedring, siger Thorkild Slot.

Vedkommende har ikke været indlagt på intensivafdelingen.

De to andre beboere og de to ansatte skulle angiveligt ikke mærke symptomer på coronavirus.

Alle testes nu én gang om ugen

Lige nu følger Hybenbo Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at inddæmme og opspore smitten, og alle raske tilknyttet plejecentret bliver nu jævnligt testet. 

- Samtlige ansatte og beboere uden symptomer bliver helt rutinemæssigt testet hver fredag. Beboere med symptomer, og som testes positive, bliver isoleret på plejehjemmet, og ansatte skal selvfølgelig blive hjemme, hvor de skal være indtil 48 timer efter, at de er helt symptomfrie, siger Thorkild Slot.

Smittetallet i Varde Kommune er tirsdag faldet en anelse fra 74 mandag til 64 smittede per 100.000 indbyggere. Det betyder, at der i går er 34 konstaterede tilfælde af coronasmittede.