Færre teststeder i Region Syddanmark

Antallet af teststeder for covid-19 nedjusteres endnu en gang, så der efter påske vil være 27 teststeder tilbage i regionen.

Lave smittetal, stor tilslutning til coronavacciner og høj immunitet i befolkningen ovenpå omikron-varianten betyder, at behovet for test er faldet markant.

Derfor nedskalerer myndighederne nu regionernes samlede testkapacitet fra 100.000 til 40.000 daglige test. Det betyder, at Region Syddanmark går fra en forventet testkapacitet på 19.500 test om dagen til 7.800, skriver regionen i en pressemeddelelse. 

- Da regionen fremover kun skal kunne udføre 7.800 PCR-test om dagen, kan vi ikke, kan vi ikke forsvare at holde så mange teststeder åbne med medarbejdere. Da vi havde flest teststeder og epidemien var i fuldt flor, havde vi cirka 100 teststeder i Region Syddanmark. Det tal er løbende nedjusteret, og antallet af teststeder vil sandsynligvis falde yderligere de kommende måneder, siger Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark, i pressemeddelelsen.

Bestil tid og tjek testkortet

Hvis man skal testes, skal man bestille tid til test på coronaprover.dk. Og man kan holde sig orienteret om teststeder via oversigten over regionens teststeder på testkortet på regionens hjemmeside.

Hvem skal lade sig teste: