Fra 800 til 15 daglige stik - nu lukker flere vaccinationscentre

I dag søndag er sidste gang personalet hos Carelink og VaccineDanmark giver vaccinestik i Syd- og Sønderjylland. Presset på vaccinestederne er nemlig stilnet så meget af, at der ikke længere er behov for de private vaccineudbydere.

I dag søndag udløber den aftale, som Region Syddanmark indgik i december sidste år med Carelink og VaccineDanmark om vaccinationshjælp fem steder i Syd- og Sønderjylland.

quote

Da vi startede, havde vi 800 vaccinationer om dagen, og vi havde gang i fem båse, samtidig med at tre personer udelukkende klargjorde vaccinerne.

Sofie Schmidt, centerchef, Carelink, Haderslev

Det sker, fordi langt de fleste syddanskere nu har fået 3. vaccination mod covid-19, og dermed er behovet for vaccinationssteder faldet drastisk. 

Det faldende behov for vaccinationer har de kunnet mærke i Haderslev. I dag søndag havde 15 personer booket en tid hos Carelink i deres åbningstid mellem klokken 10 og 20. 

Ikke mange ventede på deres vaccination i dag i Haderslev.
Ikke mange ventede på deres vaccination i dag i Haderslev.

Noget af en forskel fra den gang de indgik aftalen med regionen for to måneder siden.

- Da vi startede, havde vi 800 vaccinationer om dagen, og vi havde gang i fem båse, samtidig med at tre personer udelukkende klargjorde vaccinerne, fortæller Sofie Schmidt, der er centerchef hos Carelink Vaccinationscenter i Haderslev, og fortsætter:

- I dag er vi to personer på arbejde. En sygeplejerske, der klarer både vaccination og klargøring af vacciner, og så mig i receptionen. 

Klargøring af vaccinationsmedicin har de seneste dage let kunne varetages af en person.
Klargøring af vaccinationsmedicin har de seneste dage let kunne varetages af en person.

Udover Haderslev er det også sidste åbningsdag hos Carelink og VaccineDanmark i Varde, Grindsted, Brørup og Fredericia samt i Assens på Fyn.

Godt 800.000 syddanskere har fået deres 3. vaccination mod coronavirus. 

Stadig mulighed for vaccination

Selvom vaccinationstilbuddene hos de to private aktører nu lukker de pågældende steder, kan man stadig blive vaccineret.

Få overblik over vaccinationsmulighederne på kortet her på regionens hjemmeside.

Sidste vaccinestik hos CareLink i Haderslev søndag aften inden klokken 20.
Sidste vaccinestik hos CareLink i Haderslev søndag aften inden klokken 20.
Foto: Sofie Dupont, TV SYD.