Frustreret cykelhandler: - Hvorfor skal vi holde lukket, når supermarkeder gerne må sælge cykler?

Cykelhandleren Jette Kildebækgaard fra Vejle mener, det er konkurrenceforvridende, at supermarkeder må fortsætte med at sælge cykler, når hun nu skal holde lukket for sin fysiske butik.

"Og det' fordi på en cykel, der går det let som ingenting".

Sådan lyder det godt nok i børnesangen, men teksten passer ikke på situationen i Fri BikeShop i Vejle, hvor Jette Kildebækgaard er indehaver.

Godt nok holder hun åbent i cykelbutikken. Men på grund af coronarestriktionerne må hun ikke lukke kunder ind i butikken. Hvis de vil købe noget, skal de bestille det over nettet.

Supermarkeder, der også sælger cykler, må derimod gerne lukke kunder ind, hvis de også sælger madvarer.

- Jeg synes, det er unfair, at jeg ikke må sælge i min butik, hvor jeg kan styre det, når supermarkederne må sælge, siger indehaver af cykelbutikken, Jette Kildebækgaard.

Salget i hendes butik er faldet med 80 procent i januar. Hun mener, at det er konkurrenceforvridende, når supermarkederne stadig må sælge cykler og cykeludstyr - et synspunkt, som flere andre detailbutikker er enige i.

Jette Kildebækgaard mener, at supermarkederne også kun burde kunne sælge cykler over nettet og ikke i de fysiske butikker.

- Så ville det være fair for os allesammen, lyder det fra Jette Kildebækgaard.

Svært at gøre alle glade

På Christiansborg er der forståelse for detailbutikker som Jette Kildebæksgaards. I hvert fald hos det socialdemokratiske medlem af erhvervsudvalget, Birgitte Vind, valgt i Vejle.

- Jeg kan sagtens se det fra hendes perspektiv. Men jeg bliver også nødt til at sige, at sundhedsmyndighederne anbefaler os på det kraftigste at lukke så meget ned som muligt. Det betyder, at alle de butikker, der ikke sælger dagligvarer, er ramt, siger Birgitte Vind.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Birgitte Vind vil ikke afvise, at reglerne skal reguleres.
Det socialdemokratiske folketingsmedlem Birgitte Vind vil ikke afvise, at reglerne skal reguleres.
Foto: Thomas Møller, TV SYD

Birgitte Vind vil ikke afvise, at det ville være muligt at regulere området, så det ikke er muligt for nogle af de store supermarkeder at sælge de varer, som eksempelvis cykelbutikker lever af at sælge.

- Det kunne måske godt lade sig gøre. Vi er ikke færdige med at se på det her. Det betyder også, at vi hele tiden holder øje med, om vi kan lave noget, der er endnu bedre for flere. Men det bliver nok svært at finde nogle regler, som gør alle glade.