Grænselukningen rammer skævt, mener Tønders borgmester

Smitten breder sig i Flensborg, og for at forhindre nye smittekæder i Danmark, har Justitsministeriet lukket en række grænseovergange.

Natten til lørdag blev 13 af de 22 dansk-tyske grænseovergange lukket på grund af et stigende smittetryk i Flensborg.

Lukningen er det helt rigtige at gøre, mener Tønders borgmester, Henrik Frandsen fra Tønder Listen, for situationen i Flensborg er kritisk. Til gengæld synes han, de åbne grænseovergange er skævt fordelt.

- Jeg undrer mig lidt over, at man vælger kun at holde én grænseovergang åben i Tønder Kommune, hvorimod man vælger at holde fire grænseovergange åbne i Aabenraa Kommune. Jeg kunne godt tænke mig, at man fik åbnet en eller to mere i Tønder Kommune, selvfølgelig med kontrol. Det er os, der har de laveste smittetal, hvor man har de høje smittetal ovre østpå, siger han.

Disse grænserovergange er fortsat åbne.
Disse grænserovergange er fortsat åbne.
Foto: Rigspolitiet

En omvej på et kvarter

Blandt andet er overgangene ved Rudbøl, Siltoft og Møllehus nu lukkede. Den vestligste grænseovergang nu er i Sæd, og den ligger cirka et kvarter fra den nu lukkede grænseovergang i Højer.

- For os er det vigtigt, at vi har den samme fremkommelighed. Og lige nu har vi kun en grænseovergang, så alle, der skal ind i Tønder Kommune sydfra, skal over grænsen i Sæd, siger han.

Lukningen af grænseovergangene er sket, fordi smittetrykket i Flensborg er steget kraftigt den seneste tid. Incidenstallet i Flensborg var i går på 177,5, og fra i dag, lørdag, er der udgangsforbud mellem klokken 21.00 og 05.00. 

Følgende grænseovergange er lukket

Disse overgange har stadig åbent