Gymnasium i Tønder går ind i kampen om at få smittetallet ned hos de unge

Det Blå Gymnasium i Tønder har lige nu stort fokus på at få eleverne til at forstå, hvordan man færdes sikkert også uden for skolens matrikel, mens coronavirus hærger.

Tønder er lige nu den kommune med det højeste smittetryk i Syd- og Sønderjylland. Når man kigger nærmere på smittetilfældene, er det især børn og unge i aldersgruppen 10-29 år, der er ramt af corona. 

På Det Blå Gymnasium i Tønder, der bare én af mange uddannelsesinstitutioner, der ligger i samme område i byen, har de hele tiden haft fokus på at informere og instruere eleverne i, hvordan de skal bære sig ad i denne tid. 

Christian Lauridsen indrømmer, det er kedeligt at være hjemme og ikke gå ud, selvom han synes, han er blevet bedre til det.
Christian Lauridsen indrømmer, det er kedeligt at være hjemme og ikke gå ud, selvom han synes, han er blevet bedre til det.
Foto: TV SYD

- Vi er meget opmærksomme på udviklingen og sørger derfor for at forklare eleverne, hvordan de bør begå sig, når de forlader skolen i pauserne, siger Ole Dalsgaard, der er uddannelseschef på Det Blå Gymnasium i Tønder. 

De unge færdes i for store flokke

Tirsdag fik gymnasiet en henvendelse fra den nærliggende Netto om, at der for ofte er for mange elever inde at handle sammen. Det har fået uddannelseschefen til at tage endnu en snak med flere af klasserne. 

- Det er vigtigt, at vi reagerer, når der kommer henvendelser som denne. Derfor har jeg i dag været rundt i klasserne for at tage snakken med eleverne om det problematiske i at være for mange sammen, siger Ole Dalsgaard til TV SYD.

Eleverne er blandt andet blevet instrueret i at undgå for store grupper, og at de skal huske at bruge butikkens opsatte håndsprit.

- Vi har forsøgt at forklare eleverne, at det er vigtigt at spritte hænderne af, når de går ind for at handle, selvom de måske allerede har sprittet hænderne af, da de forlod skolen. For dem i butikken ser jo kun, at de ikke spritter af, siger uddannelseschefen. 

Caroline Dalsgaard fra 2. g. indrømmer også, det kan være svært at huske alle restriktioner, selvom hun synes, de prøver at tænke sig om.
Caroline Dalsgaard fra 2. g. indrømmer også, det kan være svært at huske alle restriktioner, selvom hun synes, de prøver at tænke sig om.
Foto: TV SYD

De unge: - Det er svært, men vi prøver at tage hensyn

På gymnasiet går blandt andet Caroline Dalsgaard i 2. g. Hun synes, det er svært med alle de coronarestriktioner, men mener, at hun og kammeraterne prøver at tage de forholdsregler, man skal tage, siger hun til TV SYD.

- Det er skræmmende, at tallet stiger, selvom jeg virkelig synes, vi prøver at tage vores forholdsregler, og vi tænker over ikke at gå for mange sammen ind i supermarkeder, og vi holder ikke fester og sådan, siger hun.

Også Christian Lauridsen, der går på EUC Syd, oplever, at det ikke er let at overholde alle reglerne.

- Det er jo nok mest de unge, der er ude at feste og til arrangementer, og jeg synes virkelig, det er svært at være hjemme hele tiden. Det er ikke sjovt, og man keder sig, men jeg er blevet bedre til det og tænker over det, forklarer han.

Regionens testbiler sendes til Tønder lørdag

Grundet det stigende smittetal i Tønder Kommune har kommunen sammen med Region Syddanmark fået arrangeret, at to af regionens mobile testenheder kommer til byen på lørdag den 3. oktober.  

Testbilerne vil holde på Tønder Rådhus, Wegners Plads 2, i tidsrummet 9 til 17.

Det betyder, at op mod 800 borgere fra Tønder Kommune kan blive testet for corona uden tidsbestilling. Dog er det vigtigt, at man ikke møder op, hvis man har symptomer på coronavirus.