Ipads skal bryde corona-isolation på plejehjem

Hedensted Kommune sikrer, at ældre og sårbare borgere kan både tale med og se deres venner og familie via Skype.

Coronasituationen betyder, at beboere på plejehjem og i sociale bofællesskaber for at mindske risikoen for smittespredning ikke kan få besøg af deres familie og venner.

Derfor tager Hedensted Kommune nu et nyt initiativ for at bryde beboernes isolation.

Allan Petersen, (DF), formand for udvalget for social omsorg i Hedensted Kommune.
Allan Petersen, (DF), formand for udvalget for social omsorg i Hedensted Kommune.

Plejehjem og bofællesskaber har indkøbt IPads, så beboerne nu i stedet via Skype kan holde kontakt med både hinanden, venner og familie.

Personalet vil sørge for at beboerne får den nødvendige hjælp til at bruge de indkøbte IPads på Skype.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at vores ældre og andre sårbare borgere kan bevare kontakten til familie og venner,  siger Allan Petersen, (DF), der er formand for udvalget for social omsorg i Hedensted Kommune

Planen er, at der vil blive meldt en telefontid ud, hvor personalet har mulighed for at hjælpe beboerne med at betjene udstyret, så de nu ikke blot skal nøjes med at tale med deres nærmeste - men også igen kan se dem.

- Vi ved, at kontakten med venner og familie er vigtig, så jeg er glad for, at personalet, som lige nu løber rigtig stærkt, har sagt ja til at give beboerne på plejehjem og i bofællesskaber den nødvendige praktiske hjælp til at få kontakten via IPads til at lykkes, siger Allan Petersen.