En gymnasiefest, en konfirmation og samkørsel til sport skyld i smittespredning i Fredericia

Seks yderligere smittede i Fredericia Kommune. Borgmester Jacob Bjerregaard informerede på et pressemøde om coronasituationen i kommunen.

Opdaterering: Fredericia Kommune har efter pressemødet præciseret, at det ikke er et specifikt sportsstævne, hvorfra der er spredt mitte - men flere tilfælde af samkørsel til idrætsaktiviteter.

Smittetallet er steget med seks nye smittede borgere i Fredericia det seneste døgn.

Det betyder, at der tirsdag er 72 smittede borgere i kommunen, og borgmester Jacob Bjerregaard (S) kommer med en kraftig appel til alle unge, til forældre og kultur- og foreningslivet om at stå sammen om at få smittetallet ned.

Smittespredningen er ifølge borgmesteren sket primært fra i forbindelse med tre større arrangementer. En fest blandt de unge studerende på Fredericia Gymnasium, en konfirmation samt samt samkørsel til idrætsaktiviteter.

Rektor på Fredericia Gymnasium Poul Erik Madsen oplyser på pressemødet, at der lige nu er 28 elever og tre lærere, der er smittede. Det hele startede i én klasse med 12 smittede.

Borgmesteren oplyste om smittespredningen på et pressemøde tirsdag klokken 13. Til mødet deltog også en repræsentant fra Fredericia Shopping samt repræsentanter fra Tøjhuset og EventC samt Sydøstjyllands Politi.

De unge skal tage ansvar, og forældre skal hjælpe dem

For at få smittetallet ned appellerer borgmester Jacob Bjerregaard til, at de unge nøje overvejer deres færden de kommende dage og uger, og at forældrene hjælper dem med det.

- I unge skal holde jer fra at mødes i store gruppe og lave piratfester og i det hele taget begrænser jeres omgang med hinanden. Og forældre skal hjælpe de unge med det. Smitten kan sprede sig til både forældre og bedsteforældre, og det skal helst ikke ske, siger Jacob Bjerregaard på pressemødet.

En lang række kultur- og sportsarrangementer aflyses i kølvandet på den yderligere smittespredning.

Fredericia er en af de hårdest ramte kommuner i Danmark.