Næsthøjeste antal nye smittede på landsplan: Smitten stiger også i syv syd- og sønderjyske kommuner

Der kommer forsat flere smittede i Syd- og Sønderjylland, men i en række kommuner er der et fald i smitteantal.

Onsdag er i alt 435 smittet med covid-19 i de 14 kommuner, TV SYD dækker. Det er en stigning på 11 siden i går.

Det er Vejen, Aabenraa og Tønder kommuner, der haft den største stigning. Højest er smittestigningen i Vejen Kommune, hvor der nu er ni flere coronasmittede borgere. Det betyder, at der nu er 127 smittede per 100.000 indbyggere i kommunen.

Antallet af smittetilfælde har nu været stigende i kommunen i to uger, og i går oplyste kommunen, at mange af de smittede var medarbejdere på de tre slagterier, der ligger i kommunen.

Aabenraa og Tønder kommuner har begge nu seks flere smittetilfælde. I Aabenraa Kommune er blandt andet to skoleelever og et barn i en daginstitution konstateret smittet. Det bringer indicenstallene for kommunerne op på 51 i Aabenraa og 91 i Tønder. Bekymringsgrænsen går ved 20.

På landsplan er der onsdag konstateret yderligere 630 smittede. Det er det næsthøjeste antal nye smittede i Danmark. 

Smittetallet falder i hårdest ramte kommune

Billund er for syvende dag i streg den kommune i Syd- og Sønderjylland med flest smittede per 100.000 indbyggere. Selvom der i dag er to færre smittetilfælde i kommunen, der er forsat 132 smittede per 100.000 indbyggere, og det betyder, at Billund er nummer tre på listen over kommuner med flere smittede per indbygger på landsplan.

Udover Billund Kommune er smitten falder i fem af de 14 kommuner, som TV SYD dækker. Størst har faldet været i Horsens og Vejle.

I Horsens Kommune er der ni færre smittede i forhold til i går, og betyder, at der nu er 42 smittede per 100.000 indbyggere i kommunen.

I Vejle Kommune er 47 personer konstateret smittet med corona. Det er et fald på fire i forhold til i går, og der er altså 41 smittede per 100.000 indbygger.