TV der bevæger dig

COVID-19

Nu behandler kiropraktorer og fysioterapeuter over videomøder

Både læger, fysioterapeuter og kiropraktorer har mulighed for at have videokonsultationer med patienterne i Region Syddanmark med nyt tilbud.

Nu kan din fysioterapeut og kiropraktor sende dig et link på telefonen og på den måde starte en videokonsultation. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Videokonsultationer er blevet den nye normal inden for lægebesøg. Og nu er Region Syddanmark også på banen med et alternativ, hvor flere typer af behandlere kan koble sig på en virtuel løsning.

Her kan læger, fysioterapeuter og kiropraktorer nemlig sende et link til deres patienter, som kan åbne en sikker videoforbindelse på deres mobiltelefoner og samtidigt tale med patienten i den anden ende. 

I forvejen eksisterer der allerede et alternativ hos de praktiserende læger med app’en MinLæge, men den store forskel er, at især kiropraktorer og fysioterapeuter får gavn af regionens tiltag. 

- Platformen er selvfølgelig en mulighed blandt andre, men fordelen er, at behandlerne ikke skal gøre særlig meget for at bruge den. Derfor hører vi, at både kiropraktorer og fysioterapeuter vil tage den i brug nu her, siger Frank Ingemann, der er afdelingschef i Praksisafdelingen hos Region Syddanmark, til TV SYD.

Jeg tror ikke, det er noget, der lige forsvinder igen.

Frank Ingemann, afdelingschef, Praksisafdelingen, Region Syddanmark.

Bedre behandling som vejleder

Der var nok ikke mange, der havde forestillet sig, at behandlinger hos kiropraktorer og fysioterapeuter kunne foregå med fjernbehandling igennem videokonsultationer. 

Men nu, hvor virkeligheden er blevet sådan, ser afdelingschefen også potentiale i, at danskerne kan ændre sit mindset omkring fysioterapeuter og kiropraktorer. 

- Nu bliver behandleren i stedet en vejleder. Og det vigtigste ved de her behandlinger, det er nemlig at lave sine øvelser og egenomsorg, siger Frank Ingemann.

Derfor kan fysioterapeuten i højere grad blive forbundet med hjælp til selvhjælp, frem for at massage-minutterne på briksen skal være det, der ændrer det fysiske helbred. 

Læs også Færre indlagt i Region Syddanmark med coronavirus

Kommet for at blive

Selvom platformen er blevet formet under de specielle omstændigheder, som Danmark og resten af verden befinder sig i, så tror afdelingschef Frank Ingemann ikke, at videokonsultationer er forældet, når corona-hverdagen igen er fortid.

- Jeg forestiller mig, at nu er video introduceret de forskellige steder. Senere skal det måske finde dets rigtige niveau, fordi det ikke kan erstatte normale konsultationer. Men jeg tror ikke, det er noget, der lige forsvinder igen, siger han. 

Det bliver alle praktiserende læger, lægevagten, speciallæger, fysioterapeuter og kiropraktorer, der har praksis i Region Syddanmark, som får mulighed for at tilbyde patienterne en envejs-videokonsultation. Her kan behandleren se patienten, mens patienten kun kan høre behandleren på sin mobiltelefon.

 

Mest sete på tvsyd.dk