Nu får zoologiske haver og akvarier en hjælpepakke

Det vækker glæde blandt dyreparkerne i syd- og sønderjylland, at der nu kommer en hjælpepakke på 48 millioner kroner.

Kulturminister Joy Mogensen har sammen med et flertal af Folketingets partier besluttet at give en hjælpepakke på 48 millioner kroner til zoologiske haver og akvarier.

Det fortæller kulturministeren på Facebook.

Hjælpepakken bliver taget godt imod af henholdsvis Givskud Zoo, Skærup Zoo og Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Givskud Zoos direktør, Richard Østerballe, er glad for hjælpepakken, for dyreparker som hans kan nemlig ikke få gavn af de hidtidige hjælpepakker, der er kommet fra regeringen.

- Vi har længe forsøgt at påvirke politikerne, og det har de så lyttet til, og det er rigtig fint. Vi kan ikke sende vores dyrepassere hjem, og vi kan heller ikke sende regningen til dyrefoder og husleje videre. Men den her hjælpepakke er et skridt på vejen, siger Richard Østerballe til TV SYD.

Direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe, er glad for udsigten til at få kompensation gennem hjælpepakken.
Direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe, er glad for udsigten til at få kompensation gennem hjælpepakken.

Han så dog gerne, at pakken havde været større end de 48 millioner kroner.

- I Daza (Danske Zoologiske Haver og Akvarier, red.) har vi givet kulturministeriet et overslag på, hvad det vil koste at holde parkerne i tomgang. Det er udfra dét grundlag, de har vedtaget hjælpepakken. Jeg tænker, at det er lige i underkanten, men det er da bedre end ingenting, slår direktøren for Givskud Zoo fast.

quote

Det er en lettelse, for så behøver vi ikke at tænke på at skulle lukke

Karina Schou, medejer, Skærup Zoo

Hos Skærup Zoo er man også glad for hjælpepakken.

- Det er en lettelse, for så behøver vi ikke at tænke på at skulle lukke, siger medejer af Skærup Zoo Karina Schou til TV SYD.

Dyreparkerne står i den situation, at de ikke bare kan sende personalet hjem, for så er der ingen til at passe dyrene.

- Vores udgifter er de samme, uanset om indtægterne er der eller ej, for vi er nødt til at have vores dyrepassere på arbejde, så de kan passe dyrene, siger Karina Schou.

quote

Det handler om dyrenes trivsel og velvære, og den er vi forpligtet til at opretholde - gæster eller ej.

David Dupont-Mouritzen, direktør, Fiskeri- og Søfartsmuseet

David Dupont-Mouritzen er direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.
David Dupont-Mouritzen er direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.
Foto: Tirpitz/Pressefoto

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har ligesom de andre dyreparker også medarbejdere gående, der skal passe dyrene, og dem kan man ikke bare sende hjem. Det siger Fiskeri- og Søfartsmuseets direktør, David Dupont-Mouritzen, der også er glad for udsigten til at kunne få kompensation.

- Vi har fire medarbejdere gående. De går og passer vores dyr, akvarier og al den teknik, som gæsterne normalt ikke kan se. Det kan vi ikke slække på, selvom der ikke er nogen gæster til at nyde akvarierne. Det handler om dyrenes trivsel og velvære, og den er vi forpligtet til at opretholde - gæster eller ej, siger David Dupont-Mouritzen til TV SYD.

Kulturminister Joy Mogensen vil fremsætte løsningen i Folketingssalen tirsdag med henblik på at vedtage aftalen inden påske.