Endnu en smitterekord i Syd- og Sønderjylland: Tre kommuner er særligt hårdt ramt

Fredag er der konstateret 615 coronasmittede inden for de sidste syv dage i de fjorten kommuner, TV SYD dækker, og tre kommuner tager et stort spring.

Fredag er 615 konstateret smittet med coronavirus i løbet af de seneste syv dage i de 14 kommuner, TV SYD dækker. Det er det højeste antal smittede i området, siden coronaen brød ud. Samtidig er det hele 52 flere smittede end torsdag, hvor smittetallet var på vej ned.

Det er særligt i Sønderborg, Esbjerg og Vejle kommuner, at der er kommet flere smittede. Størst har stigningen været i Sønderborg Kommune. Her er der er de seneste syv dage konstateret 65 smittede, og det er 16 flere smittede end i går. Det betyder, at der nu er 88 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i kommunen inden for de seneste syv dage.

Alle de fjorten kommuner, TV SYD dækker, har flere smittede end bekymringsgrænsen, som går ved 30 smittede per 100.000 indbyggere inden for de sidste syv dage. 

Udover Sønderborg Kommune er smitten steget mest i Esbjerg og Vejle kommuner, selvom begge kommuner havde et stort fald i smittetal i går. I Esbjerg er der nu 15 flere smittede i forhold til torsdag, og i Vejle Kommune er der 14 flere smittede i forhold til i går. Det bringer incidenstallet for Esbjerg op på 62 smittede per 100.000 indbyggere, og det tal er 70 i Vejle Kommune. 

Højest i Hedensted

Det er dog Hedensted Kommune, der har allerflest smittede per indbygger. Her er der 49 smittetilfælde inden for de sidste syd dage, og det betyder, at der er 105 smittede per 100.000 indbyggere inden for de sidste syv dage.

Se smittetallet for din kommune på kortet herunder: 

Rekord mange nye smittetilfælde på landsplan

På landsplan der er fredag konstateret 1191 nye smittede. Det er det højeste antal nye smittede på et døgn, siden pandemien brød ud. 

Med til historien hører dog, at der aldrig er kommet så mange testsvar på en enkelt dag.  71.059 har fået svar på deres test, og ud af dem har 1,7 procent været positive. I går var dét tal 1,8 procent. 

I Slesvig-Holsten forsætter smittetallet også i den forkerte retning. Her er der nu konstateret 46,2 smittede per 100.000 indbyggere inden for de sidste syv dage.

Det er særligt amtet Nordfriesland Kreis, som er med til at trække tallet op for hele Slesvig-Holsten. I Nordfriesland Kreis, der ligger helt op til grænsen er der nu 66 smittede per 100.000 indbyggere inden for de seneste syv dage. 

Torsdag ændrede Udenrigsministeriet rejsevejledningen til Tyskland, så alle rejser til landet nu frarådes. Samtidig kan du ikke rejse ind i Danmark fra Tyskland, medmindre du har et anerkendelsesværdigt formål eller bor i grænselandet og har en negativ coronatest, der er taget højest 72 timer inden.