TV der bevæger dig

COVID-19

Politiet henter kørekortet hos vanvids-bilister

Den gode plads på vejene under coronakrisen frister bilister til at trykke speederen i bund. Syd- og Sønderjyllands Politi har målt en bilist til at køre 217 kilometer i timen på en landevej.

Den gode plads på vejene frister nogle bilister til at køre meget hurtigt. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Bøder, to klip og otte betingede frakendelser af kørekortet venter 63 bilister, der tirsdag aften blev taget i fartkontroller på tre forskellige vejstrækninger ved Tønder og Esbjerg.

På Esbjerg-motorvejen kørte otte så hurtigt, at det udløser en betinget frakendelse af førerretten. Højeste hastighed blev her målt til 198 kilometer i timen.

Rekorden har dog en bilist, der fredag den 20. marts af en fotovogn blev målt til at køre 217 kilometer i timen på Rømøvej ved Skærbæk, hvor man må køre 80.

Det viste sig, at det ikke var ejeren af bilen, der havde kørt, men politiet fandt alligevel frem til føreren. 

Han bor i Sydøstjyllands Politikreds, som nu har aflagt ham et besøg og administrativt inddraget hans kørekort. Han kan se frem til mindst seks måneders ubetinget frakendelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi har  i to år praktiseret at enten inddrage førerretten straks eller hurtigst muligt efter en måling. Alt efter om målingen er foregået på laser eller videovogn, eller om den er sket i en af politiets fotovogne.

Øjeblikkelig inddragelse sker ved 100 procents overskridelse, hvor hastigheden er højere end 100 kilometer i timen eller på motorvej ved mere end 200 kilometer i timen.

 

Mest sete på tvsyd.dk