TV der bevæger dig

COVID-19

Politiet har nu afvist 509 personer ved grænsen

Siden Danmarks grænser blev lukket for 14 dage siden, har de to politikredse i Syd- og Sønderjylland afvist 509 personer.

Den dansk-tyske grænse er bevogtet på grund af coronavirus. Foto: Claus Fisker, Ritzau/Scanpix

509 personer er nu blevet nægtet adgang til Danmark, siden regeringen 14. marts lukkede grænserne på grund af coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Til sammenligning er i alt 1.115 personer på landsplan blevet afvist ved grænserne. Afvisningerne i de to politikredse i Syd- og Sønderjylland tegner sig derfor for næsten halvdelen af alle afvisninger på landsplan. 

Afvisningerne er primært sket ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og i Billund Lufthavn.

Læs også Al grænsehandel lukket ned

Seks personer afvist det seneste døgn

Søndag morgen oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi, at seks personer er nægtet indrejse det forgangne døgn, hvilket bringer det samlede antal afviste op på 496. Derfor tegner Syd- og Sønderjyllands Politi sig altså for det største antal afvisninger her i landsdelen, da de varetager grænsebevogtningen ved den dansk-tyske grænse.

Til sammenligning har Sydøstjyllands Politi, der står for grænsebevogtningen i blandt andet Billund Lufthavn, ikke afvist nogen det seneste døgn. Siden grænselukningen har politikredsen således nægtet i alt 13 personer indrejse i Danmark.

Indrejserestriktionerne er indført som følge af coronavirus. Det er kun tilladt at krydse grænsen, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål. Det kan blandt andet indebære, at man bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer.

Mest sete på tvsyd.dk