Politiet har nu afvist 509 personer ved grænsen

Siden Danmarks grænser blev lukket for 14 dage siden, har de to politikredse i Syd- og Sønderjylland afvist 509 personer.

509 personer er nu blevet nægtet adgang til Danmark, siden regeringen 14. marts lukkede grænserne på grund af coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Til sammenligning er i alt 1.115 personer på landsplan blevet afvist ved grænserne. Afvisningerne i de to politikredse i Syd- og Sønderjylland tegner sig derfor for næsten halvdelen af alle afvisninger på landsplan. 

Afvisningerne er primært sket ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og i Billund Lufthavn.

Seks personer afvist det seneste døgn

Søndag morgen oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi, at seks personer er nægtet indrejse det forgangne døgn, hvilket bringer det samlede antal afviste op på 496. Derfor tegner Syd- og Sønderjyllands Politi sig altså for det største antal afvisninger her i landsdelen, da de varetager grænsebevogtningen ved den dansk-tyske grænse.

Til sammenligning har Sydøstjyllands Politi, der står for grænsebevogtningen i blandt andet Billund Lufthavn, ikke afvist nogen det seneste døgn. Siden grænselukningen har politikredsen således nægtet i alt 13 personer indrejse i Danmark.

Indrejserestriktionerne er indført som følge af coronavirus. Det er kun tilladt at krydse grænsen, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål. Det kan blandt andet indebære, at man bor eller arbejder i Danmark eller skal levere varer.