TV der bevæger dig

COVID-19

Politikere bakker op om demonstration for åbning af grænsen

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, er på talerlisten til den demonstration for åbning af grænsen, som campingpladsejer arrangerer søndag formiddag på grænseovergangen ved Sæd.

Allan Svendsen har lørdag haft travlt med de sidste forberedelser til den demonstration, som han har planlagt søndag klokken 10 ved Sæd Grænseovergang. Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

Allan Svendsen, der driver Rømø Familiecamping, har lørdag haft travlt med de sidste forberedelser til den demonstration, som han har planlagt søndag klokken 10 ved Sæd Grænseovergang.

- Turismen, sommerhusejerne, campingpladserne, hoteller, restauranter, detailhandlen. Hele oplevelsesbranchen er dybt afhængig af, at vore tyske naboer kan besøge os. Tusindvis af arbejdspladser er direkte på spil i Sønderjylland og hele vejen op langs den jyske vestkyst, siger Allan Svendsen.

Han har bebudet demonstrationen på Facebook  og forventer flere hundrede deltagere både nord og syd for den lukkede grænse.

- Jeg har nu anmeldt demonstrationen til politiet, så det bliver fuldt lovligt at samles flere end ti personer, da demonstrationer er undtaget fra forsamlingsforbuddet, oplyser Allan Svendsen.

Demonstrationen vil få en række talere - deriblandt Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, der er valgt til Folketinget i Sydjyllands Storkreds.

Hun bakker om op budskabet fra demonstrationen og de lokale.

- Der er ikke noget i tallene fra sundhedsmyndighederne, der indikerer, at vi vil få mange flere syge og indlagte ved at åbne grænsen for turister og lokale igen. Risikoen er meget lille, men skaden ved at lade være er meget stor. Så jeg vil opfordre statsminister Mette Frederiksen til at tage en ny beslutning med det samme og åbne grænsen for turister og lokale, siger Pernille Vermund i en pressemedelelse om sin deltagelse i demonstrationen i morgen formiddag.

Niels Sjøberg, MF for De Radikale, er også på talerlisten.

Mest sete på tvsyd.dk