TV der bevæger dig

18-årig kørte 212 kilometer i timen og måtte lade bilen stå efter fartkontrol

Flere end 70 trafikanter blev onsdag taget i fartkontroller udført af Syd- og Sønderjyllands Politi. En 18-årig mand måtte aflevere kørekortet på stedet.

En 18-årig mand fra Sydals var blevet målt til en hastighed på 212 kilometer i timen, da han klokken 20.25 onsdag aften blev standset på Esbjerg-motorvejen.

- Det var en færdselsbetjent på motorcykel, der stoppede den unge mand, som måtte lade bilen stå og finde en anden til at fragte den hjem, da hans kørekort blev indraget på stedet, oplyser vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Ud over en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst seks måneder udløser kørslen også en bøde på 8.000 kroner.

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte onsdag en række fartkontroller, hvor mere end 70 trafikanter blev afsløret. Ud over bøder blev der uddelt otte klip og to bilister kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

En af bilisterne, der får en betinget frakendelse, kørte 131 kilometer i timen på landevej ved Hellevad og forsøgte at gemme sit ansigt ved at bukke sig ned under instrumentbrættet, da han blev blitzet af fotovognen.

Var advaret

I sidste uge advarede de to lokale politikredse om, at de trods corona ville være til stede på vejene i fuldt omfang - og op til påske og i helligdagene endda være ekstra opmærksomme på for høj fart efter flere eksempler på, at vanvidsbilister lod sig friste til hastigheder over 200  kilometer i timen i denne tid, hvor der er færre trafikanter på vejene.

Læs også Politiet henter kørekortet hos vanvids-bilister

Syd- og Sønderjyllands Politi har  i to år praktiseret at enten inddrage førerretten straks eller hurtigst muligt efter en måling. Alt efter om målingen er foregået på laser eller videovogn, eller om den er sket i en af politiets fotovogne eller af en motorcykelbetjent.

Øjeblikkelig inddragelse sker ved 100 procents overskridelse, hvor hastigheden er højere end 100 kilometer i timen eller på motorvej ved mere end 200 kilometer i timen.

Mest sete på tvsyd.dk