Kø helt ud i klitterne for at komme på museum

Både unge og gamle var imponerede af nyt moderne museum i gammel bunker, der havde besøg af mere end 1700 gæster på første åbningsdag.

Godt gemt mellem og under Blåvands klitter ligger Tirpitz-museet. Et museum, der er etableret i en massiv bunker fra 2. verdenskrig.

I dag havde museet første åbningsdag. Og det betød både kø udenfor og indenfor. I alt besøgte 1767 gæster museet - mere end tre gange så mange, som man havde håbet. 

- Vi forventer at opleve noget, som vi ikke har oplevet før. Det har været så specielt et byggeri, så vi ved faktisk ikke helt, hvad vi skal regne med, siger Dagny Runge, der er afsted med sin mand og to børnebørn.

Museet har fire faste udstillinger: Én om 20.000 års vestkysthistorie, én om Hitlers forsvarsprojekt langs den jyske vestkyst, én om rav og én om bunkeren selv.

Halvanden time og en masse indtryk senere er familien Runge klar til at give museet stjerner. 

- Det var overvældende og underholdende. På en skala fra et til seks vil jeg give fem – måske seks, siger Knud Runge til TV SYD.

Også den yngre generation var imponeret.

-Hvis man sammenligner det med andre museer, så er det her helt klart det bedste, så jeg vil nok sige fire eller fem stjerner, siger Casper Runge til TV SYD.