Kommune får over én million for at få flygtninge i job

Kommunerne får 25.000 kroner af staten, når de får en flygtning i arbejde. Esbjerg er én af de kommuner, der har tjent godt på det.

Esbjerg Kommune har stor succes med at få flygtninge i arbejde. Kommunen er den i TV SYDs område, der har tjent bedst på, at regeringen har givet tilskud til at få flygtninge i arbejde.

For hver flygtning kommunen får i arbejde, får de et kontant skulderklap fra staten på 25.000 kroner. På den konto har Esbjerg fået 1.325.000 kroner i kommunekassen. Kommunen har nemlig fået 53 flygtninge i job i forbindelse med ordningen.

Belman er en af de virksomheder, der har ansat en flygtning. Produktionslederen mener, det kontante skulderklap har været med til at fremme samarbejdet mellem virksomheden og kommunen.

- Det har helt bestemt fremmet samarbejdet, for vi har gjort opmærksom på, hvad for nogle kurser der er nødvendige, for at han måtte arbejde i et smedeværksted. Det har de sørget for, at han har fået, siger Emil Fjellerad, produktionsleder, Belman, til TV SYD.

Mange bliver ansat efter virksomhedspraktik 

Sidste år kom 2140 flygtninge i arbejde i Danmark. Mange af dem kom i arbejde efter en prøveperiode som virksomhedspraktik. Belman ansatte Mohammed Fwakhrji, efter han havde været i virksomhedspraktik ved dem i seks måneder. Belman mener, det var en fordel.

quote

Det har helt bestemt fremmet samarbejdet, for vi har gjort opmærksomme på, hvad for nogle kurser der er nødvendige, for at han måtte arbejde i et smedeværksted. 

Emil Fjellerad, produktionsleder, Belman.

- Det har været med til at sikre, at Mohammed var interesseret i arbejdet, og det har været med til, at vi kunne få en ide om, om det er noget, der er værd at satse på. Hvis vi ikke skulle have ham i virksomhedspraktik, så måtte vi have prøvet ham af for egen lomme, siger Emil Fjellerad.

Det gav også virksomheden mulighed for at fortælle kommunen, hvad der manglede, inden de ville ansætte ham.

- Vi gav udtryk for, at hans dansk skulle være bedre, inden vi ville fastansætte ham. Så fik han et intensivt danskkursus, der har løftet hans niveau. Det har været med til at gøre, at vi gerne ville ansætte ham, siger Emil Fjellerad.

Nedenfor kan du se, hvor mange penge din kommune har modtaget som belønning for jobskabelse til flygtninge.

Så meget har kommuner tjent på jobskabelse til flygtninge