Nu åbner nærpolitistation i hårdt prøvet Esbjerg-bydel

Mandag åbnede Syd - og Sønderjyllands Politi officielt en nærpolitistation i det østlige Esbjerg i en tid, hvor kriminaliteten igen er blusset op i Esbjerg Øst.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, (V),  var der. Politidirektør Frits Kjeldsen, der er netop er tiltrådt som øverste leder af Syd- og Sønderjyllands Politi var der. Justitsminister Nick Hækkerup, (S), var der. Sammen med en del af de lokale beboere. Alle var de der for at indvie en ny fast nærpolitistation i det belastede kvarter Stengårdsvej i Esbjerg Øst.

Politidirektør Frits Kjeldsen, der er netop er tiltrådt som øverste leder af Syd- og Sønderjyllands Politi, bød justitsminister Nick Hækkerup, (S), velkommen til den nye nærpolitistation.
Politidirektør Frits Kjeldsen, der er netop er tiltrådt som øverste leder af Syd- og Sønderjyllands Politi, bød justitsminister Nick Hækkerup, (S), velkommen til den nye nærpolitistation.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Stationen bliver åbnet på et tidspunkt, hvor der igen er øget opmærksomhed om kriminaliteten i området. 

Åbningen af nærpolitistationen i Esbjerg tiltrak også besøg fra øverste sted, da justitsminister Nick Hækkerup (S) var med til at klippe snoren. For ham er det helt afgørende, at borgerne har kort afstand til politiet uanset hvor i landet man er.

- Med nærpolitistationen sikrer vi, at politiet er tæt på borgerne. Det er et problem, at der er boligområder i Danmark, hvor borgerne er mindre trygge end andre steder. Så sent som i sidste uger var der slagsmål og knivstikkeri i her i nabolaget. Det skal tilstedeværelse af mere politi være med til at stoppe, sagde justitsminister Nick Hækkerup ved indvielsen.

De nye nærpolitistationer

En opgradering af den lokale service

Nærpolitistationen på Stengårdsvej er en del af den såkaldte 'Flerårsaftale', som et flertal i Folketinget indgik i december sidste år. En aftale der skaber 20 nye nærpolitienheder - en af dem altså i Esbjerg Øst. Den har fået til huse i bydelscenteret 'Krydset' centralt i Stengårdsvej-området.

Stationen vil blive bemandet med syv betjente, og så bliver der 15 timers betjent åbningstid for borgerne i området, der udover Stengårdsvej også tæller den nærliggende Hedegårdsvej samt Kvaglund.

- Vi vil også være mere til stede i området i aftentimerne og i weekenden. Synligheden er vigtig - og vi er meget opmærksom på, at der er grupperinger, der til tider toppes med hinanden, siger vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen, leder af Områdestation Nordvest i Esbjerg.

Også i Tønder, Hedensted og Billund Kommuner vil der åbne nærpolitistationer.