Team Esbjerg rydder op i den sportslige ledelse

Efter seks sæsoner som cheftræner i Team Esbjerg stopper Lars Frederiksen i jobbet.Det oplyser klubben tirsdag. Det sker dagen efter, at stillingen som sportschef blev nedlagt og dermed farvel til Thomas Hylle.

Klubbens ledelse har oven på en sportsligt skuffende sæson og med udsigt til en ny sæson med mange udskiftninger i truppen besluttet at afbryde samarbejdet med Lars Frederiksen. 

- Da vi forlængede aftalen med Lars Frederiksen med yderligere to sæsoner, kunne vi ikke forudse forløbet af denne sæson, og at truppen ville komme til at gennemgå en så omfattende fornyelse. Vi har på den baggrund vurderet, at tidspunktet er inde til at skifte cheftræner, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen i en pressemeddelelse.

Mandag meddelte Team Esbjerg, at funktionen som sportschef blev nedlagt og dermed farvel til Thomas Hylle, der har passet jobbet i klubben sideløbende med sin fuldtidsstilling som aktivitetschef i Lalandia Billund. Han bevarer dog tilknytningen til Team Esbjerg, da han indtræder i et nyt advisory board med fokus på den professionelle håndboldforretning. 

Lars Frederiksen har siden 2011 været en central skikkelse i hele Team Esbjergs opstigning fra nederste halvdel af Dameligaen til semifinaledeltager, vinder af grundspillet to sæsoner i træk, to DM-finaler og i 2016 det første danske mesterskab i klubbens historie. Inden tiden i Team Esbjerg var Lars Frederiksen cheftræner for Vejen EH, der lukkede.

- Lars Frederiksens resultater i klubben vidner om et flot og målrettet arbejde gennem alle årene. Han er en personlighed, der ved siden af trænergerningen har sat sit store aftryk i klubben, også i forhold til sponsorer, og det er med vemod, vi siger farvel til hinanden, siger Bjarne Pedersen.

Team Esbjerg assisterende cheftræner, tidligere landsholds- og Skjernspiller Jesper Jensen med trænerfortid i Vejen EH og Aalborg Haandbold, overtager træningen resten af sæsonen. Klubben forventer meget hurtigt at kunne præsentere en ny cheftræner.