Fredericia Teater begæret konkurs

Aflysninger af forestillinger som følge af Corona-situationen vælter teatret, der i forvejen var udfordret på billetsalg.

Fredericia Teater har i dag mandag indgivet konkursbegæring. Det oplyser teatrets bestyrelsesformand Gitte Lillelund Bech.

- Det er situationen med coronavirus, der får det hele til at tippe. For når der ikke er nogen billetindtægter, kan vi ikke længere drive teatret videre, siger Gitte Lillelund Bech til TV SYD.

Bestyrelsen har de seneste uger kæmpet for at redde teatret, men de seneste dages Covid19-udvikling i Danmark har medført aflysninger af Fredericia Teaters fremtidige forestillinger. Dermed er der ikke udsigt til nok penge i kassen i år for teatret.

Større underskud end ventet

I 2019 havde teatret et tocifret millionunderskud som følge af svigtende billetsalg.

- Lad mig sige det sådan her. Vi forventede et underskud for 2019 på 20 millioner, men underskuddet har vist sig at være væsentligt større, siger Gitte Lillelund Bech.

Desuden har bestyrelsen opdaget et merforbrug til markedsføring i forhold til budgettet.

Bestyrelsesformanden i Fredericia Teater, Gitte Lillelund Bech, fortæller, at da revisoren kiggede på regnskaberne, kunne man konstatere, at der var blevet brugt 15 millioner ekstra i 2019 og 2020 på markedsføring, end der var budgetteret. Og som ikke var blevet godkendt af bestyrelsen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Fredericia Teaters bestyrelse, har teaterchefen Søren Møller opsagt sin stilling, som konsekvens af den overskridelse.

- Jeg har ikke nogen kommentar til pressemeddelelsen. Det er trist for mine medarbejdere, det er trist for teatret, det er trist for byen og det er trist for mig, siger Søren Møller til TV SYD.

Konkurs på trods af kommunal støtte

Fredericia Byråd har gennem de seneste ni måneder forsøgt at støtte teatret med tre ekstraordinære økonomiske hjælpepakker, men altså uden succes. 

- I den nuværende situation kan vi ikke gøre noget for at redde teatret. Coronavirussen har fået aflyst hele Shu-bi-dua 2.0-forestillingen, det vil sige, at der ikke bliver solgt nogen billetter. Der er ingen indtægt. Det beløb, det vil kræve at redde teatret er så stort, at det på nuværende tidspunkt ikke vil være forsvarligt at bruge skattekroner på det, siger Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (Soc.dem.) til TV SYD. 

Når corona-krisen engang er ovre, vil Fredericias borgmester til den tid se nærmere på, hvordan fremtiden ser ud for Fredericia som musicalby, og om de kan gøre noget for teatret, oplyser Jacob Bjerregaard.