Ny ejer overtager olieraffinaderi og 260 ansatte

For anden gang på fem år har Shell indgået en salgsaftale for raffinaderiet i Fredericia.

Shell Petroleum Company Ltd (Shell) har underskrevet en salgsaftale med PL ESG Denmark Co APS (Postlane Partners) om bl.a. raffinaderiet i Fredericia samt lokale handels- og forsyningsaktiviteter.

I 2016 blev der også indgået en aftale om salg af raffinaderiet i Fredericia - men den handel gik i vasken.

- Salget af raffinaderiet sker i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre vores portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi, siger Robin Mooldijk, Executive Vice President, i en pressemeddelelse fra Shell.

Køberen, Postlane Partners, er et uafhængigt investeringsselskab indenfor vedvarende energi, der søger at erhverve og optimere energi- og infrastrukturaktiver med et miljømæssigt og socialt fokus. 

Postlanes udviklingsplaner for raffinaderiet i Fredericia vil også fokusere på grøn brint og potentialet for avancerede biobrændstoffer.

Shells salg af raffinaderiet i Fredericia har ingen betydning for forsyningen af Shell-brændstof til danske boligejere, bilister og virksomheder, ligesom de 234 Shell tankstationer, som DCC Energi i dag står bag, kører uforandret videre.

Siden 2009 har energiselskabet DCC Energi stået for salg af Shell-brændstof til det danske marked.

Omkring 260 personer, der i dag er ansat hos A/S Dansk Shell, vil fortsat være ansat i virksomheden under det nye ejerskab. 

Salget forventes at være afsluttet i andet kvartal 2021 under forudsætning af myndighedernes godkendelse.

Raffinaderiet i Fredericia