TV der bevæger dig

Politiet klar med bøder til skræmmende klovne

Weekenden bød på adskillige tilfælde af folk, som er blevet skræmt af personer i klovnekostumer. Nu er politiet klar til at skrive bøder ud til skræmme-klovner.

Modelfoto af skræmmende klovn. Foto: Ruud, Vidar, Scanpix

Bøderne bliver på mindst 1000 kr., hvis politiet får fat i nogle af personer, som skræmmer andre i klovnekostumer.

- Hvis vi får fat i nogen, der har optrådt truende, vil de få en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen, Kolding, til TV SYD.

Via Ritzau har medier fået indtryk af, at tre personer har fået bøder i Kolding. Men det passer ikke, noterer Verner Pedersen til TV SYD.

 

Det har det med at smitte. Jo mere hype, der bliver, jo mere smitter det. Min opfordring til folk er, at hvis de skal klæde sig ud og lege, skal det være sammen med nogen, der er klar over, at de leger - ikke over for uskyldige mennesker på gader og stræder.

Steen Edeling, politiinspektør, Sydøstjyllands Politi

 

- Vi har kun haft en enkelt henvendelse fra en mand, som har talt med nogle udklædte børn. De har ikke opført sig truende.

Tidlig lørdag morgen blev en 17-årig kvinde bange for en person i klovnekostume på Axeltorv i Fredericia. Klovnen bar en heldækkende plasticmaske på hovedet.

- Han gik med den ”dovne gang”, som man har set på YouTube, fortæller politibetjent Jeppe Thranum, Sydøstjyllands Politi i Fredericia, til TV SYD.

Den unge kvinde blev nervøs og begyndte at løbe, og klovnen løb efter, men stoppede hurtigt, da han havde fået en reaktion.

Politiet i Fredericia modtog onsdag den første anmeldelse om klovne. Siden har der været flere anmeldelser.

 

Læs også 13-årig dreng skræmte med klovne-tøj og plastikøkse

 

Politiinspektør Steen Edeling, Sydøstjyllands Politi, undrer sig over, at dillen med skræmmende klovne kan brede sig så hurtigt.

- Derfor vil vi ikke sige så meget om det. Det har det med at smitte. Jo mere hype, der bliver, jo mere smitter det. Min opfordring til folk er, at hvis de skal klæde sig ud og lege, skal det være sammen med nogen, der er klar over, at de leger - ikke over for uskyldige mennesker på gader og stræder, siger Steen Edeling.

En bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen er på 1000 kr. – første gang.

- Så de leger med deres lommepenge, noterer politiinspektøren.

Hvis en person i klovnekostume bruger en rigtig kniv eller økse til at skræmme med er det en overtrædelse af våbenloven. Her starter bøderne på 3000 kr....!

 

Klovne-dille spreder sig fra USA

Klovne-dillen, som er begyndt at brede sig i Danmark, kommer fra USA.

De første klovne blev ifølge The Guardian spottet i byen Greenville i staten South Carolina. Det var en dreng fra et fattigt kvarten, som fortalte, at to klovne prøvede at lokke ham med ud til at hus i skoven.

Rygter vil vide, at skræmme-dillen kan være et forsøg på at markedsføre to gyserfilm. Den ene er ”31” af Rob Zombie, men selskabet bag filmen er konsekvent tavse om klovnetrenden.

Den anden er en filmatiseringaf Stephen Kings gyser-roman ”It” (Det onde), men filmselskabet afviser at have noget med klovnetrenden at føre. Stephen King siger blot, at vi skal tage det roligt.

Foreningen Danske Hospitalsklovne frygter, at den aktuelle dille kan få negative konsekvenser for deres arbejde på danske sygehuse.

- Vi er opmærksomme på fænomenet, fordi det jo har voldsomme konsekvenser for vores muligheder for at hjælpe og støtte de børn, der er indlagte. Vi bruger jo klovnen som en figur til at signalere, at vi ikke er hospitalsansatte, men en lidt skør og skæv figur, siger Kenneth Øhrberg, der er direktør i Danske Hospitalsklovne til Berlingske.
(Kilde: TV2 og Berlingske)

 

Mest sete på tvsyd.dk