Slagter sælger hestekød som varmt brød, og han har stillet en garanti

En slagter i Hedensted har taget en chance. Ved siden af den hakkede oksefars tilbyder han hakket hestekød - til den halve pris.

Slagter Dennis Ladegård fra Hornsyld sælger meget forskellige kød, men på det seneste  sælger han kød fra et dyr, der i mange år ikke har været at finde i almindelig handel, nemlig equus ferus caballo, hesten.

- Vi har taget en chance og genindført hestekød, fortæller Dennis Ladegård.

Hestekød hitter
En glad kunde med et kilo hest.
Foto: Tais Tullin

Og det har givet pote.

- Jeg har solgt dobbelt så meget hestekød, som jeg plejer at sælge oksekød, fortæller slagteren.

- Hvis nogen kommer ned og skal have et halvt kilo hakket oksekød, og så kan se, at hestekød er billigere, så tager de det, fortæller han.

Lige i skrivende stund kan slagter Dennis tilbyde hestekød til halv pris af oksekød. 

- Hvis man sidder derhjemme med fire børn og en mand, der spiser godt, så er der meget at spare på et kilo kød, og i en kødsovs eller lasagne kan man ikke smage forskel, fortæller Hornsyld-slagteren. 

Hestekød hitter
En glad kunde med et kilo hestekød.
Foto: Tais Tullin

Hestekød var tidligere en måde at spare penge på, men de seneste mange år er det røget af menuen hos de fleste. Formentlig fordi mange flere har fået hest, går til ridning eller på anden måde har fået et nært forhold til hesten. 

Derfor stiller slagteren fra Hornsyld en kundegaranti.

- Det skal ikke være sådan, at lille Trine har fået slagtet sin hest, fordi den har brækket et ben eller noget, siger han. 

Derfor køber han ikke hestekød i en pænt stor radius omkring butikken, så kunderne ikke risikerer at møde deres elskede ridedyr som fars.