TV der bevæger dig

Sporarbejde er slut - men der kører færre tog

Det der stadig god grund til at tjekke Rejseplanen for ændrede togtider på flere lokale jernbane-strækninger.

Ti døgns hårdt arbejde med at sænke jernbanespor omkring Hedensted Station er slut. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Sådan så samme sted ud søndag den 19. juli. Foto: Ernst Møller, TV SYD

1 af 2

Efter ti døgns hårdt arbejde med at sænke jernbanespor omkring Hedensted Station, kører der nu atter tog på skinnerne mellem Aarhus og Vejle.

Strækningen var lukket for al togtrafik fra fredag den 17. juli og frem til tidligt tirsdag morgen, mens Banedanmark arbejdede på at sænke sporet tre steder og tilpasse flere broer.

Læs også Der knokles på højtryk for at gøre jernbane klar til el-tog

Selvom det planlagte sporarbejde gik helt efter bogen, er der kun ét spor til rådighed på Hedensted Station, hvorfor der ikke er plads til at køre med så mange tog som normalt på strækningen.

Det betyder ændringer i køreplanen for togtrafikken mellem Aarhus og Fredercia frem til og med fredag - se de ændrede togtider her.

Læs også Travlhed med sporarbejder: Endnu en uge med busser i stedet for tog

Busser erstatter sene tog

Fra i aften, tirsdag, og frem til og med torsdag er toget, der kører fra Fredericia mod Odense klokken 22.30, erstattet af busser.

Den ene bus kører fra Fredericia klokken 22.30, og standser ved alle stationer mellem Fredericia og Aarup. Efter Aarup standser bussen kun for afsætning i Skalbjerg og Tommerup, inden den ankommer til Odense.

Den anden bus kører fra Aarup klokken 23.05 og standser ved alle stationer frem til Odense.

Tre års sporarbejde venter

I alt 35 broer på  strækningen mellem Aarhus og Fredericia skal bygges om for at gøre plads til det nye kørestrømsanlæg. 

Inden selve kørestrømsanlægget kan opføres, og eltogene kan komme ud at køre, ligger der i de næste tre år et omfattende forarbejde i at gøre plads til det nye kørestrømsanlæg under broerne på den 108 kilometer lange strækning.

 

Mest sete på tvsyd.dk