TV der bevæger dig

28-årig mand idømt 13 års fængsel i kokainsag

Dansk og norsk politi har arbejdet tæt sammen om opklaring af en sag om smugleri af kokain.

Foto: Alexander Aagaard

En 28-årig mand er torsdag ved Retten i Horsens blevet idømt 13 års fængsel for at have været med til at smugle omkring 25 kilo kokain fra Danmark til Norge.

Den østjyske mand påtog sig arbejdet som lagermand og spejder for bagmanden, da de 25 kilo kokain skulle smugles fra Danmark til Norge.

Den dømte 28-årige har tilstået sin rolle i sagen, oplyser Østjyllands Politi.

Han lejede en længe på en gård ude på landet nær Horsens. Her sørgede han blandt andet for at afspritte kokainen ved modtagelse, hvorefter en kurér kom for at bringe stoffet til Norge. Spritten skulle slette spor.

Desuden var han en slags spejder, fremgår det af den forklaring, som han ifølge specialanklager Lars Petersen har givet.

Stoffet var anbragt på en lastvogn, der skulle med færgen fra Hirtshals til Kristianssand.

I den forbindelse sørgede den 28-årige for at køre i forvejen. Han fungerede som en overvåger og skulle rapportere til bagmanden, hvis Skat havde kontrollører ude, oplyser specialanklager Lars Petersen.

Norsk og dansk politi samarbejdede

Den 15. januar slog dansk og norsk politi til i en koordineret aktion, og to danske mænd blev anholdt i Horsens-området, mens en tredje dansk mand blev anholdt i Norge.

Læs også Tre anholdt for indsmugling af store mængder kokain

– Der er tale om nøje organiseret indsmugling af hård narkotika, som den 28-årige har deltaget i, og jeg er tilfreds med, at det mundede ud i en lang fængselsstraf, siger specialanklager i Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen.

De to andre mænd, der blev anholdt i sagen, sidder fortsat varetægtsfængslet og skal for retten på et senere tidspunkt. 

Mest sete på tvsyd.dk