TV der bevæger dig

KREA KONGEN

Sådan kommer du i gang med quilling

For ti år siden var quilling så godt som ukendt i Danmark. Men nu er quilling - der har rødder i renæssancen - populært som aldrig før. Her kan du se, hvordan du kommer i gang med teknikken.

Foto: Erika Christensen

Vil du gerne hoppe med på quilling-bølgen, og ved du ikke, hvor du skal starte?

Så bringer vi her ekspertens tips og tricks til quilling, så du kan komme i gang med den fine papirkunst.

Selvom quilling har rødder helt tilbage til renæssancen, så er det først inden for de sidste ti år, at teknikken for alvor har fået tag i de fingernemme danskere.

Læs også For ti år siden kendte ingen quilling - nu følger 32.000 med på Youtube

Hanne Olesen arbejder hos Karen Marie Klip & Papir i Gråsten, og hun har siden 2011 levet professionelt af at designe quilling-opskrifter. Derudover producerer hun Youtube-videoer om quilling til de omkring 32.000, der følger hendes kanal.

Det skal du bruge

Når du først kommer i gang med quilling, vil du opdage, at det næsten er som at tegne med papirstrimler. Strimlerne skal rulles, formes og sættes sammen, så det til sidst bliver et samlet kunstophæng. Med quilling kan man lave alt fra helt enkle figurer til meget komplekse mønstre.

Men for at komme godt i gang med quilling har du brug for nogle redskaber:

  • Papir - der skæres i strimler
  • En quillingpen
  • Papirlim
  • En kam

Hvis du har ovenstående materialer, er du sådan set klar til at udfolde dig kreativt gennem quilling. Hanne Olesen giver dig her et par tips og tricks til forskellige quilling-teknikker.

Læs også Sådan kommer du godt i gang med at male sten

Kam-teknikken

Den ene teknik, man kan bruge til quillingpapirophæng, er kam-teknikken. Som navnet antyder, skal der her bruges en kam. 

Derudover skal du selvfølgelig bruge papirlim og papirstrimler - vær opmærksom på, at strimlerne skal have forskellige længder og bredder afhængigt af, hvad du vil lave.

I videoen her laver Hanne Olesen en blomst ved hjælp af kam-teknikken.

02:07

Video: Line Haunstrup

Luk video

Pen-teknikken

En anden teknik er pen-teknikken. Her er det en god idé at anskaffe sig en rigtig quillingpen. Ligesom hækle- og strikkenåle findes quillingpennene også i forskellige størrelser. 

Hanne Olesen viser her, hvordan pen-teknikken kan bruges.

01:15

Video: Line Haunstrup

Luk video

Giv dybde med 3D-teknikken

Som udvidelse af pen-teknikken kan man give sine kreationer dybde ved hjælp af 3D-teknikken. Man kan med fordel bruge en 3D-skabelon til at forme sine oprullede papirstrimler og dermed give sine ophæng lidt mere liv. 

I videoen kan du se, hvordan du bruger 3D-skabelonen. 

01:36

Video: Line Haunstrup

Luk video

I løbet af udfordringen er der kommet rigtig mange flotte bud på papirophæng med quilling ind i TV SYDs indbakke. Dem kan du se herunder.

Læs også Nyt program: Krea Kongen udfordrer dig til at være kreativ under coronakrisen

Her kan du se hele ottende afsnit af Krea Kongen, hvor Hanne Olesen også giver et par råd til, hvordan du laver quilling.

10:03 Luk video
Mest sete på tvsyd.dk