Kunstner sælger plakater for 3,5 mio. kroner og sender pengene til Ukraine

På under to døgn har en plakat, kunstmaler Ole Aakjær satte til salg onsdag eftermiddag, indbragt mere end 3,5 millioner kroner.

Klokken 12 i dag fredag lukkede kunstmaler Ole Aakjær for salget af en særlig støtteplakat til fordel for ukrainske børn. 

quote

Vi har aldrig oplevet noget lignende.

Ole Aakjær, kunstmaler, Vejle

Efter blot to døgn har salget af plakaten indbragt 3.542.000 kroner. Penge, som går ubeskåret til Unicefs humanitære arbejde for de ukrainske børn.

- Det har været fuldstændig vildt og meget vildere, end vi troede, det kunne blive. Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger en overvældet Ole Aakjær, da TV SYD besøger ham lige efter plakatsalget lukkede fredag middag.

Det er salget af denne plakat, der har indbragt de mange penge.
Det er salget af denne plakat, der har indbragt de mange penge.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Salg eksploderer på få timer

Selvom salget af plakaten allerede gik rigtig godt torsdag, så nærmest eksplodere det, da historien nåede TV SYD og TV2's nyheder torsdag aften.

- Fra da gik det amok. Alene der solgte vi for omkring to millioner kroner. Så vi er bare fuldkommen overvældet, siger Ole Aakjær.

Plakaten er lavet som tryk efter et originalt værk, som Ole Aakjær lavede sidste år. Det hedder ’Whalesong’ og viser en sværm af hvaler, der svømmer rundt i hovedet på en kvinde.

Ole Aakjærs plakat er på de to døgn solgt i 5.904 eksemplarer, som har indbragt de godt 3,5 millioner kroner.

- Det er fantastisk, at vi kan være med til at åbne for, at andre mennesker kan bidrage til at hjælpe i sådanne humanitære katastrofesituationer. Det er jeg glad og stolt over, selvom det sker på en tragisk baggrund, siger den vejlensiske billedkunstner.

Plakaten gik som varmt brød. På to døgn er der solgt 6.000 tryk.
Plakaten gik som varmt brød. På to døgn er der solgt 6.000 tryk.
Foto: Ole Møller, TV SYD

I dag gik også det store arbejde med at hånd signere den første stak af de knap 6.000 plakater i gang, og det kommer til at tage tid.