Kandidattest: Fire unge er klogere på deres kryds

TV SYD fik fire vestjyder til at tage kandidattesten for at de skulle blive klogere på, hvem de skal stemme på til kommunalvalget om to uger.

Ikke særligt mange unge interesserer sig for kommunalvalget. Faktisk er det mindre end hver anden ung, der er sikker på, de vil stemme til valget.

Har man dog først besluttet sig for at stemme, så kommer næste udfordring; Hvem skal man stemme på?

På tvsyd.dk finder du en kandidattest med 20 spørgsmål. Svar på dem og find ud af, hvem du er mest eller mindst enig med.

Og rigtig mange har allerede prøvet den – faktisk tusindvis – men vi tog den med ud til fire vestjyder, som ikke har prøvet den, og som er i tvivl om, hvad de skal stemme til valget. Se resultatet i videoen øverst i artiklen.

De fire unge er Daniel Gadgaard Hansen, Cecilie Johannesen, Mathias Kirkegaard Poulsen og Mette Kofod Julius.

Her er hvad de sagde ovenpå testen:

  • Jeg ved ikke, hvor jeg står henne rent politisk, så det ville være rart at vide, hvem der har samme meninger som mig, siger Cecilie Johannesen, der læser til serviceøkonom på EA SYDVEST i Esbjerg.
  • Jeg har lavet den de sidste år, hvor der har været valg, og der gav den mig en idé om, hvem jeg skulle stemme på, lyder det fra Mette Kofod Julius, studerer også på EA SYDVEST i Esbjerg.
  • Resultatet fortæller, at jeg skal stemme Venstre på kandidaten Anders Rohr Jørgensen.Jeg er glad for, at jeg er blevet afklaret på, hvad jeg skal stemme, siger Daniel Gadgaard Hansen.
  • Testen er medvirkende til, at jeg stemmer. Testen siger, jeg skal stemme på Rasmus Rasmussen fra Socialdemokratiet, så det er nok afgørende for, at jeg stemmer på Socialdemokratiet, siger Cecilie Johannesen.

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

tvsyd.dk/kv17/kandidattest